Eğlence

Plex, Avia, BeyondPod gibi yeni Android uygulamalarına Chromecast desteği geldi

google chromecast

Google’ın geçtiğimiz yaz piyasaya sunduğu ve henüz Türkiye’de resmi satışı yapılmayan Chromecast başlangıçta Netflix, YouTube ve Chrome gibi uygulamaları destekliyordu. Türkiye’de ise sadece YouTube ve Chrome sekmesini ekrana yansıtma gibi işlevler için bu multimedya cihazını kullanmak mümkün oluyordu. Neyse ki, Chromecast desteği kazanan yeni uygulamalar sayesinde bu cihazın ülkemizdeki kullanılabilirliği de arttı.

google-chromecast-inceleme00016

Songzsa, Vevo, Plex, Red Bull TV, Revision 3, Post TV, Viki, BeyondPod, RealPlayer Cloud, Avia Android uygulamaları Chromecast desteği kazandı. Bunlar içinde Red Bull TV, Plex, Viki, Avia, Revision 3 ve BeyondPod’a Türkiye’den de erişim bulunuyor. Ancak Chromecast desteği her uygulama içinde ücretsiz olarak sunulmuyor. Örneğin Plex’te Chromecast desteğinden yararlanmak için ücretli olarak sunulan PlexPass’e sahip olmak gerekiyor. Ayrıca Avia uygulamasında da Chromecast desteği uygulama içi satın alma sonrasında kullanılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Bu arada Washington Post gazetesinin web sitesi, iOS ve Android uygulamalarına da Chromecast butonları eklendi.

Chromecast desteği kazanan Android uygulamaları sayesinde bu multimedya cihazı daha fazla kullanılır hâle gelecektir. Ayrıca Plex ve Avia gibi uygulamalar sayesinde akıllı telefon veya aynı ağ içindeki bilgisayarlarda bulunan yerel multimedya dosyalarını da Chromecast üzerinden TV’ye yansıtma fırsatı doğmuş oldu.

İlgili >> Google Chrome

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER