Eğlence

Plex yeni Apple TV’deki yerini aldı

plex-apple-tv-031115

Apple TV nihayet resmi Plex uygulamasına kavuştu. Apple TV App Store’da ücretsiz olarak yayınlanan uygulama, 2007’den bu yana Apple TV sahiplerinin en çok talep ettiği uygulamalar arasında yer alıyordu.

Resmi Plex uygulaması iPhone ve iPad ile Roku ve Google TV gibi cihazlarda bulunsa da, şirket Apple TV’ye özel bir uygulama mağazası oluşturulana dek Apple TV için uygulama geliştirme çalışmalarını durdurma kararı almıştı.

Yeni Apple TV’nin duyurulmasının ardından Plex kurucusu Scott Olechowski, set üstü kutusu için uygulama geliştireceklerini açıklamıştı. Yıllar boyunca Plex’e erişmek için üçüncü taraf çözümlerden faydalanan Apple TV sahipleri için süreç 2013’te Plex Connect’in çıkışıyla biraz olsun kolaylaşmış ve cihazdaki Fragmanlar kanalı kullanıcıların kendi medya içeriklerine ulaşmasının önünü açmıştı.

Plex uygulamasının çıkışını yeni Apple TV’nin satışa sunulmasının hemen ardından yayınlanması planlanıyordu. Ancak şirketin tamamen yerel bir kod kullanmak istemesi, programlama sürecinin uzamasına neden olmuştu. Bu gecikmeye rağmen, Plex özellik bakımından en zengin Apple TV uygulamalarından biri olmasıyla göze çarpıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER