Eğlence

Sony PlayStation VR2 için başlangıçta 20’den fazla oyun olacak

playstation vr2 sony psvr 2

Bir şirket yatırımcı sunumuna göre Sony, piyasaya çıkışı sırasında PlayStation VR2 başlığı için 20’den fazla “önde gelen” oyunun piyasada olmasını bekliyor. Tüm oyunların adlarını veya geliştiricilerini doğrulamamakla birlikte, bir sunum sayfası, listenin birinci ve üçüncü taraf oyunların bir kombinasyonundan oluşacağını doğruluyor. Daha önce duyurulan ve Horizon‘dan doğmuş olan Horizon Call of the Mountain da bunların arasında yer alıyor.

Şirketin son bir buçuk yıldır yavaş yavaş ayrıntılarını açıkladığı Sony’nin yakında çıkacak olan VR başlığı için henüz resmi bir piyasaya çıkış tarihi yok. PlayStation üreticisi, Şubat 2021‘de bu başlık üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Onu takip eden bir sonraki ay ise kumandanın tasarımını gösterdi. Ancak bu yıla kadar başlığın adı, özellikleri ve tasarımı resmi olarak duyurulmadı. Analist tahminleri, kulaklığın gelecek yıl piyasaya sürülmesine yoğunlaşıyor.

Bu 20’den fazla oyunun içinde, 2020’de PC için çıkmış en büyük sanal gerçeklik oyunlarından biri olan, ancak henüz Sony konsolunda yayınlanmayan Half Life: Alyx gibi mevcut oyunların olup olmayacağı şu an için kesinlik kazanmadı.

Playstation VR2, 2016’da ilk PlayStation VR’ın piyasaya sürülmesinin ardından Sony’nin ikinci sanal gerçeklik başlığı olacak. PS4 ile çalışmak üzere tasarlanan önceki modelin aksine, ikinci başlık PS5’e eşlik etmeyi amaçlıyor. Göz başına 2000×2040 çözünürlüğe sahip bir OLED ekrana sahip olacak, 120Hz’e kadar kare hızlarını destekleyecek ve tek bir USB-C kablosuyla konsola bağlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER