Teknoloji

Yeni PlayStation VR kumandaları patent başvurusuyla ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation vrSony tarafından yapılan patent başvuruları, PlayStation VR için geliştirilen iki yeni hareketle kontrol kumandasına dair detayları gözler önüne seriyor. Hâli hazırda PSVR başlığı ve sistemi Move kumandasından ve kumandayı takip eden PlayStation Camera’dan yararlanıyor. Ancak bu sistemin güvenilirliği ve takip konusundaki dengesi zaman zaman sorgulanıyor.

Sony’nin mevcut sistemi, Move kumandalarını sanal olarak izliyor. Kamera, kumandaların hareket ettiğini tepelerindeki LED ışıklarına bakarak algılıyor. Eğer odada aynı anda hem ortam ışığı hem de yansımalar varsa kumandanın konumlamasında zaman zaman hatalar olabiliyor. Bu da oyun içi hareketlerde sıkıntıya yol açabiliyor.

Sony’nin geliştirdiği yeni kumandalar ise bu sorunu çözecek gibi görünüyor. Yeni kumandalar, HTC Vive ve Oculus Rift’in kumandalarında olduğu gibi, kızılötesi sensörlerinden yararlanıyor.

Sony’nin yeni kontrol araçları, tasarım bakımından da seleflerine kıyasla daha ergonomik gibi görünüyor. Yeni kumandalara Move’da bulunmayan bir parmak çubuğu ekleyen şirket, tuşların başlık takarken bulunmasını da kolaylaştırmış gibi görünüyor. Orijinal Move kumandaları tasarlanırken, kullanıcının görüş açısını kısıtlayabilecek bir başlıkla kullanılabilecekleri hesaba katılmamıştı. Bu da kumanda üzerindeki butonların sanal gerçeklik başlığı baştayken bulunmasını zorlaştırmıştı.

Sony’nin ikinci patent başvurusu ise daha da basit bir çözümü işaret ediyor. Başlığın parmak yerleşiminin takibinde kullanılmasını öneren çözüm, ekstra kontrol araçlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu çözümün uygulanması, tamamen yeni bir başlık tasarımına ihtiyaç duyulmasına neden olacak gibi görünse de, Sony’nin gelecekte bu yoldan yürümeyi tercih etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Sony PlayStation VR ile yürümeye kararlı görünüyor

Söz konusu patentlerin ne zaman gerçek ürünlere dönüşeceği henüz bilinmiyor. Ancak gerçekleştirilen çalışmalar, Sony’nin PlayStation VR ile ilgili planlarının uzun vadeli olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER