Teknoloji

PlayStation VR 1 milyon satış rakamına yaklaştı

playstation vr türkiye psvr 2

playstation vr Sony’nin sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR, şirketin beklediğinden de iyi bir satış performansı sergiliyor. Sony, geçtiğimiz ekim ayında satışa sunduğu sanal gerçeklik başlığının dağıtımında tedbirli bir tavır takınmıştı. Ancak şirket tarafından The New York Times ile paylaşılan rakamlar, cihazın ne kadar sağlam bir ilgi gördüğünü gösteriyor. PSVR’ın performansı, sanal gerçeklik pazarının geleceği konusunda da umutları artırıyor.

The New York Times’a konuşan Sony Interactive Entertainment CEO’su Andrew House, geçtiğimiz ekim ayından bu yana 915 bin PlayStation VR sattıklarını belirtti. Nisan ayının ortası itibarıyla 1 milyon PSVR satmayı hedefleyen şirket, bu hedefin de üzerine çıkacak gibi görünüyor.

Açıklanan rakamlar, Sony’nin sanal gerçeklik başlığını bulmanın zor olduğunun da bir göstergesi olarak niteleniyor. House, insanların stok yenileme zamanını bildiklerinde mağazaların önünde PSVR için kuyruğa girdiklerini belirtti. Nisan ayından itibaren stokları artırmayı istediklerini söyleyen House, Latin Amerika’da da sanal gerçeklik başlığının satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

PlayStation VR rakiplerine fark atmışa benziyor

Sony’nin sanal gerçeklik başlığı, performansıyla ana rakiplerini geride bırakmışa benziyor. HTC ve Oculus cephesinden resmi rakamlar paylaşılmasa da, araştırma şirketi SuperData Research’ün verileri pazarın genel durumu hakkında fikir edinmeyi sağlıyor. 2016’nın sonu itibarıyla HTC Vive’ın 420 bin, Oculus Rift’in ise 243 bin satış rakamına ulaşmış olması öngörülyor. Oluşan tabloda PSVR’ın rakiplerine göre daha uygun bir fiyat karşılığında ve daha fazla sayıda ülkede satılması önemli rol oynamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER