Manşetler

PlayStation VR’ın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi nihayet açıklandı

playstation vr

Sony en sonunda sanal gerçeklik sistemi PlayStation VR’ın fiyatı ve çıkış tarihi bilgilerini Oyun Geliştiricileri Konferansı etkinliğinde açıkladı. PlayStation VR önümüzdeki ekim ayında, 399 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Görünen o ki, Sony’nin sanal gerçeklik sistemi 599 dolarlık Oculus Rift ve 799 dolarlık HTC Vive gibi rakip sistemlerden daha ucuz olacak. Fiyat PS4 veya oyun kumandalarını kapsamıyor, ancak zaten rakiplerin paketlerinde de kullanım için gerekli masaüstü ekipmanlar yer almıyor.

Bununla birlikte PlayStation VR’ın çalışması için bir de kamera gerekiyor. Ancak bu kamera aygıtı paket içinden çıkmıyor, ayrı olarak satılıyor. Ancak Sony birçok PlayStation sahibinin kameraya da sahip olduğunu, bunu ayrıca satın almalarının gerekmeyeceğini belirtiyor. Kameranın yaklaşık 60 dolar gibi bir yurt dışı satış fiyatı bulunuyor. Türkiye’de de 200-230 TL arası fiyattan bunu bulmak mümkün oluyor.

 

playstation vr

Şirket bu yeni cihazı için bazı teknik özellikleri de paylaştı. Başlık 5.7 inç, her bir göze 960 x RGB x 1080 piksel çözünürlüklü görüntü sunabilecek, 100 derecelik görüş açılı ekran OLED ekran barındırıyor. Her bir piksel RGB renk gamını eksiksiz şekilde destekliyor. Sony bu ekranın tazeleme hızının 120 Hz’e kadar çıkabildiğini, ayrıca 360 derece algılamalı sistemin gecikme süresinin 18 milisaniyenin altında olduğunu vurguluyor.

Tahmin edildiği üzere, kullanıcıların başlıkla etkileşimi ya standart DualShock kumanda ya da PlayStation Move kumandalar yardımıyla sağlanıyor. Sony bu başlığın hafifliğine de vurgu yapıyor, ancak tam olarak ne kadar ağırlığa sahip olduğunu belirtmiyor. Bunu takmanın veya çıkarmanın oldukça kolay olduğunu da ekliyor. İlginçtir ki, cihaz işlemci yükünün birazını PS4’ün üstünden almak için ayrı bir işlemci birimi barındırıyor.

Tabii ki, Sony’nin VR alanındaki oyunu en azından şu an için sadece oyunla ilgili. Bu nedenle şirket yıl sonuna kadar PlayStation VR ile uyumlu 50 kadar oyun çıkarmayı planlıyor. Ne var ki, bunların ne kadarının yeni oyun olacağını belirtmedi. Ancak Star Wars: Battlefront oyununun PlayStation VR’a özel bir versiyonunun çıkacağı daha önce duyurulmuştu.

PlayStation VR tam da yıl sonu alışveriş döneminin öncesinde çıkacak. Bu da birçok tüketici için bu sanal gerçeklik sisteminin güzel bir yılbaşı hediyesi olabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER