EğlenceManşetler

PlayStation VR ile birlikte 2016’da çıkacak özel oyunlar

playstation-vr-071215

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen PlayStation Experience etkinliğinde Sony ve onun iş ortağı olan oyun geliştiricileri dikkati Xbox One ve onun geriye dönük oyunları oynama işlevinden tekrar PlayStation’a yönlendirecek yeniliklerini duyurdu.

Aralarında Final Fantasy VII’in yeni versiyonunun da bulunduğu çeşitli oyunların ön gösterimleri etkinlikte gerçekleştirildi. PlayStation VR olumlu yönde ilerliyor ve şekilleniyor gibi görünüyor. 2016 yılında sanal gerçeklik tabanlı oyun aksesuarı ve platformu için 8 yeni oyunun çıkışı gerçekleşecek.

Daha önce Project Morpheus olarak adlandırılan sanal gerçeklik tabanlı oyun sisteminin resmi adının PlayStation VR olacağı geçtiğimiz eylül ayındaki Tokyo Game Show oyun etkinliğinde açıklanmıştı. Microsoft artırılmış gerçeklik denizinin kıyılarında gezinirken Sony sanal gerçeklik yolunda daha dikkatli bir rota takip ediyor; deneysel veya çığır açan yeniliklerden daha çok oyunlar için sanal gerçeklik sunmaya odaklanıyor.

PSX 2015 etkinliğinde çeşitli oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının ilk PlayStation VR oyunları gösterildi. Toplamda sekiz farklı stüdyo sahneye çıkarak kendi oyunlarını sergiledi. Bunların bazıları yepyeni oyunlarken, bazıları da mevcut oyunların yeniden yapımı olma özelliğini taşıyor.

Örneğin Rez Infinite, Saga klasiğinin sanal gerçekliğe göre yeniden düzenlenmiş bir versiyonu.

100ft Robot Golf ise golf ve büyük buluşmalarının güçlü bir birleşimi olarak öne çıkıyor. Oyun PS4 için yapıldı, ancak opsiyonel olarak PS VR desteği de bulunuyor.

Bundan farklı olarak Eagle Flight sanal gerçeklik için özel olarak geliştirildi. Çünkü Paris şehrinin romantik havasını sanal gerçeklikle yaşamak gibisi yoktur.

Bir başka özel PlayStation VR oyunu da Golem. Bu oyun golem adı verilen bir canlıyı kontrol ederek sanal gerçeklik deneyimi yaşamayı sağlıyor.

Uçuş simülatörleri VR için çok uyumlu oyunlar gibi görünüyor. Bu durum Ace Combat 7 için de geçerli. Bu oyunun keyfini sanal gerçeklik ile daha da artırmak mümkün oluyor.

Eğer etrafta zombiler dolaşıyorsa, yeryüzü tehlikelerle dolu ve ürkütücü bir ortam olur. Ancak bu, dünyada kalan en son insan ve taksi sürücüsü için geçerli değil. Zombilerin ondan tek isteği kendilerini istedikleri noktaya ulaştırmaları.

Eğer bir taksi kullanmak size göre değilse, hünerlerinizi diğer işlerde de sergilemek isteyebilirsiniz. Job Simulator da çok yakında PS VR’a geliyor.

Eğer isterseniz bir dedektif olarak gizemli bir cinayeti, siz bir sonraki kurban olmadan çözmeye çalışın.

PS VR’ın kendisi gibi, bu oyunların da tam olarak ne zaman çıkacağına dair bir bilgi verilmiyor, bunun yerine sadece oyunların 2016’da, muhtemelen Sony’nin sanal gerçeklik başlığının çıkacağı tarihle veya onun sonrasında yayınlanacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER