Teknoloji

PlayStation VR oyunlarının hepsi oyun kumandalarını destekleyecek

playstation vrSony sanal gerçeklik konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Şirket bu çalışmalar doğrultusunda hareketle kontrol seçeneklerine ağırlık verse de, işlerin istediği gibi gitmemesi ihtimaline karşı da hazırlık yapıyor. Şirket tarafından Eurogamer sitesine yapılan açıklamaya göre, tüm PlayStation VR oyunları geleneksel PlayStation oyun kumandasını da destekleyecek.

Sanal gerçeklik için hazırlanan oyunların DualShock 4 kumandasıyla da oynanabileceği belirtilse de, bazı oyunların Move veya Aim gibi kontrol cihazlarıyla daha iyi deneyimlenebileceğinin altı çizildi. Sony bu açıklamayı bazı oyunların sadece Move kumandasıyla oynanabileceği haberleri üzerine yaptı.

Bu açıklama, Sony’nin sanal gerçeklik başlığını neden Move kumandasıyla birlikte satmadığının anlaşılmasını da sağlıyor. Japon şirketinin bu kararı ilk açıklandığı dönemde biraz yadırganmıştı. Sony’nin sanal gerçeklik başlığının rakiplerinden daha farklı olarak oyun kumandalarından faydalanan bir deneyim sunacağı da daha iyi görülüyor. Sony, Resident Evil 7 ve Detroit: Become Human gibi düz ekran oyunlarına da sanal gerçeklik desteği getirmeye hazırlanıyor.

Ancak şirketin bu kararının bazı projelerde nasıl işleyeceği halen belirsizliğini koruyor. Örneğin, Job Simulator tamamen oyuncuların elleriyle etrafa çeşitli nesneler fırlatması üzerine kurulu bir oyun. Sanal gerçeklik başlığı için tasarlanan bir diğer oyun olan Farpoint ise oyun kumandasıyla çok sıradan bir oyuna dönüşebiliyor. Bu durumun Oculus Rift veya HTC Vive için hazırlanan oyunların PlayStation VR’a gelişini de etkileyebileceği belirtiliyor.

PlayStation VR ekimde piyasaya çıkacak

Job Simulator’ın geliştiricisi Owlchemy Labs’ten Alex Schwartz’ın sözleri de Sony’nin açıklanmasına biraz daha şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor. Schwartz, oyunu oynamak için iki adet Move kumandasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sony PlayStation VR ekim ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER