Manşetler

Sony PlayStation VR’ın fiyatı Oculus Rift’ten fazla mı olacak?

PlayStation VR fiyatı

Oculus Rift’in yaklaşık 600 dolarlık yurt dışı fiyatını yüksek bulanlar, Sony’nin PlayStation VR başlığının fiyatını duyduktan sonra bir kez daha düşüneceklerdir. Forbes, PlayStation VR‘ın Amazon’daki liste sayfasını sızdırdı ve buna göre aksesuarın 800 dolarlık bir fiyatı olacak. Bu PlayStation VR fiyatı iki adet PlayStation 4’ün toplam fiyatından daha yükseğe karşılık geliyor.

Sony bu haberin ardından Forbes’a bir açıklama göndererek henüz PlayStation VR için resmi fiyat belirlemediğini kaydetti, Amazon’un yayınladığı fiyatın yanlışlıkla yayınlandığını kaydetti. Sony’nin bir ürünün fiyatını rekabeti göz önünde bulundurmadan bu kadar yüksek şekilde fiyatlandırmasını beklememek gerekiyor, özellikle de insanların Oculus Rift’i çok pahalı bulduğu bir ortamda.

 

Öte yandan, bu tarz sanal gerçeklik cihazlarının başlangıçta yüksek noktalardan fiyatlandırılmasına şaşırmamak gerekiyor. Ne de olsa, bu yeni bir teknoloji. Sony ve Facebook da, tıpkı 2007’de çıkan ilk iPhone’a yüksek para ödeyenler gibi, ilk ayak uyduran kullanıcıların en yeni ürünleri ilk kullananlardan olmak için yüksek ödemeler yapmaya razı olduklarını çok iyi biliyorlar. Belki PlayStation VR’ın fiyatı 800 dolar olmayabilir, ancak 600 dolar arasında fiyatlandırılmasını beklemek çok mantıksız olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER