Eğlence

Sony PlayStation VR 2 için belirlediği satış hedefini küçülttü

playstation vr 2

Sony‘nin yeni nesil sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR 2 yakında kullanıcılarla buluşacak. Gelen haberlere göre; ön satış döneminde verilen sipariş sayısından memnun olmayan Sony, sanal gerçeklik başlığı için belirlediği satış hedefini küçülttü. Bloomberg’in haberinde şirketin 2 milyon olan üç aylık satış hedefini 1 milyona çekildiği bilgisi yer alıyor.

PSVR 2 için ön satış dönemi geçtiğimiz yılın kasım ayında başlamıştı. Sanal gerçeklik başlığının piyasaya çıkmasına bir aydan kısa bir süre kalsa da, hâlâ pek çok mağazada herhangi bir bekleme listesine girmeden PSVR 2 siparişi verilebiliyor.

Bu tablonun PlayStation 5 veya Meta Quest gibi ürünlerin ön satış dönemindekinden bir hayli farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu ürünler hem ön satış döneminde hem de piyasaya sürüldüklerinde büyük ilgi görmüştü.

PlayStation VR 2 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Bu durumda fiyat ve uyumluluğun etkili olduğu söylenebilir. Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı ABD’de 549 dolar karşılığında satılıyor. Söz konusu meblağ, Valve Index ve HTC Vive Pro 2 gibi sanal gerçeklik başlıklarınınkine kıyasla daha uygun olsa da, PSVR 2’nin sadece PlayStation 5 ile birlikte çalışması bir problem olarak öne çıkıyor. Analistler sanal gerçeklik başlığı için “Pahalı bir PlayStation 5 aksesuarı” şeklinde yorumlar yapıyor.

PlayStation VR 2, 22 Şubat’ta satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER