Teknoloji

Sony bir yıl içinde 2 milyon PlayStation VR sattı

sony playstation vr2

playstation vrPlayStation VR, 2016’nın sonbaharında satışa sunulmuştu. Sony, geçtiğimiz haziran ayında sanal gerçeklik başlığının 1 milyon satış rakamına ulaştığını duyurmuştu. PSVR başarılı çizgisini yılın ikinci yarısında da korumuş gibi görünüyor. Japon elektronik devi, şimdiye kadar 2 milyon PSVR sattığını açıkladı.

Sony’nin sanal gerçeklik başlığı, Oculus Rift ve HTC Vive gibi masaüstü sanal gerçeklik başlıklarının karşısına daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak çıkmıştı. Akıllı telefon tabanlı sanal gerçeklik çözümlerine kıyasla da daha pahalı bir seçenek olan PSVR, PlayStation 4 Pro ile birlikte çalışıyor.

PlayStation VR için satılan oyun sayısı 10 milyona yaklaştı

Analistler tarafından paylaşılan rakamlara göre, 2017’nin üçüncü çeyreğinde 1 milyon sanal gerçeklik başlığı satıldı. PlayStation VR’ın söz konusu 1 milyon başlık içindeki payı ise neredeyse yüzde 50 seviyesinde. Oculus’un pazar payı yüzde 21 olurken, HTC de pastadan yüzde 16’lık bir pay kapmayı başardı. Sony’nin PSVR için sattığı oyun sayısı da 10 milyona yaklaşmış durumda. Ancak bu tablo sanal gerçekliğin hâlâ niş bir kategori olduğunu ve Sony’nin PSVR için “hit” niteliği taşıyan bir oyun çıkaramadığı gerçeğini değiştirmiyor.

PlayStation 4 70 milyon satış rakamını aştı

Sony’nin oyun pazarındaki amiral gemisi PlayStation 4 ise başarılı oyun performansını sürdürüyor. Konsolun toplam satış rakamı, 70 milyonu aştı. PlayStation 4’ün bugüne kadarki satış performansını göz önüne alınca bu durum kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Sony, geçtiğimiz haziran ayında PS4 satışlarının 60 milyonu geçtiğini duyurmuştu. Şirket, bir yıl önce ise 50 milyon barajının aşıldığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER