Teknoloji

PlayStation VR 2 için ön sipariş süreci başladı

playstation vr 2

Sony’nin yeni nesil sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR 2 için ön sipariş süreci başladı. Az sayıda ülkede açılan ön sipariş döneminde sanal gerçeklik başlığına ulaşmak biraz zahmetli olacak. ABD, İngiltere, Belçika, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda’daki kullanıcılar şu anda ön sipariş vermek için ön kayıt yaptırabiliyor.

Sony’nin ön sipariş sürecindeki zorunluluklar bir PSN hesabı sahibi olmakla sınırlı kalmıyor. Oyuncuların aynı zamanda ön sipariş için bir ön kayıt yaptırması gerekiyor. Ön kayıt, PSVR 2 sahibi olmayı garanti altına almıyor. Sony, konsol için sipariş vermeye hak kazanan kullanıcılarla iletişime geçeceğini açıkladı.

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı ABD’de 550 dolar, İngiltere’de 530 pound ve Avrupa’da 600 avro karşılığında satılacak. Sanal gerçeklik başlığıyla birlikte yayınlanacak olan Horizon Call of the Mountain’a sahip olmak isteyenler ise biraz daha para ödeyerek ikili pakete sahip olabilecek.

Sony birden fazla PlayStation VR 2 siparişi vermeyi engelleyecek

Sony birden fazla PlayStation VR 2 alıp daha sonra fazlalıkları satarak para kazanmayı düşünenleri engelleyecek önlemler almayı da ihmal etmemiş. Sınırlı stok ve yüksek talebi gerekçe gösteren şirket, her bir PSN ID’si için tek bir PSVR 2 sipariş edilmesine izin veriyor. Yine de, bunun fırsatçıların PSVR 2 satışından kâr elde etme hevesini öldürmeyeceği söylenebilir.

Sony PlayStation VR 2’nin büyük ilgi göreceğine inanıyor. Ancak şirketin talebi karşılamakta zorlanmaktan endişe ediyor olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER