Teknoloji

PlayStation VR 2 için oklar 2022’nin sonunu işaret ediyor

playstation vr 2

Sony’nin yeni nesil sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR 2 için oklar 2022’nin sonlarını işaret ediyor. Bloomberg’in haberine göre, sanal gerçeklik başlığında Samsung Display tarafından üretilen OLED panellerin kullanılacağı söyleniyor.

Söz konusu tarihin pek şaşırtıcı görünmediğini belirtmek gerekiyor. Sony de şimdiden PlayStation 5’in başlığının potansiyelinden bahsetmeye başlamış durumda. PSVR 2’nin varlığını şubat ayında doğrulayan şirket, mart ayında da kontrol cihazlarını sergilemişti.

Başlığın kendisi henüz ortaya çıkmış değil. Ancak UploadVR sitesinin haberine göre, başlığın toplam çözünürlüğü 4000 x 2040 piksel olacak. Göz takibi özelliğinden faydalanacak olan PSVR 2, iç-dış baş takibi ve dokunsal geri bildirim gibi özellikleri de kullanıcılara sunacak.

Bloomberg’in PlayStation VR 2 ile ilgili önemli bilgiler veren haberinin merkezinde ise Japan Display bulunuyor. Önemli bir LCD panel üreticisi olan Japan Display, akıllı telefonlarda OLED’in ön plana çıkmasıyla birlikte sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Ancak Facebook ve HTC gibi sanal gerçeklik başlığı üreticilerinin LCD’ye geçiş yapması Japan Display’e yeni bir kulvar açmıştı. Sony ise pazardaki genel eğilimin aksine OLED’den vazgeçmeyeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER