Teknoloji

PlayStation VR 1 milyon satış rakamını geçmeyi başardı

playstation vr türkiye psvr 2

playstation vr Sony, 1 milyondan fazla PlayStation VR sanal gerçeklik başlığı sattığını açıkladı. Şirket, geçtiğimiz şubat ayında PSVR’ın toplam satış rakamının 915 bini bulduğunu açıklamıştı. Sanal gerçeklik başlığı 2016’nın ekim ayında satışa sunulmuştu. Araştırma şirketi SuperData 2016’nın sonu itibarıyla HTC Vive’ın 420 bin, Oculus Rift’in ise 243 bin adet sattığını açıklamıştı. PSVR’ın performansı kendisini bu iki önemli rakibinin önüne taşımıştı. Ancak Sony’nin sanal gerçeklik başlığı hâlâ tüm dünyada 5 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan Samsung Gear VR’ın gerisinden geliyor.

Sony Interactive Entertainment’ın Amerika başkanı ve CEO’su Shawn Layden de önlerinde uzun bir yol olduğunu doğruluyor. PS4’ün satış rakamının 60 milyona ulaştığını söyleyen Layden, PSVR için 1 milyonun sadece bir başlangıç olduğuna inanıyor.

Layden 2017 içinde PSVR satışlarının artmasını bekliyor. Talebi karşılama konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Sony yöneticisi, arzdaki problemler nedeniyle 2016’nın sonundaki bazı promosyon kampanyalarını geri çektiklerini belirtti. Layden, insanlara bulamayacakları bir platformun tanıtımını yapmayı ve mutsuz müşteriler yaratmayı istemediklerini sözlerine ekledi.

Önümüzdeki dönemde PSVR için yazılım da önemli bir odak noktası olacak. Sanal gerçeklik başlığı piyasaya sürülürken beraberinde Thumper ve Rez Infinite gibi beğenilen oyunları da getirmişti. Ancak o günden bu yana PSVR sahipleri Resident Evil 7’nin sanal gerçeklik versiyonu dışında heyecan verici bir oyunla karşılaşamamıştı.

Shawn Layden, geçtiğimiz ay yayınlanan Farpoint ve Aim Controller adını taşıyan kontrol aksesuarıyla sanal gerçeklik oyunlarında ikinci dalganın başlayacağına inanıyor. Layden, E3 2017 kapsamında düzenleyecekleri etkinlikte PlayStation VR için yeni oyunların görücüye çıkacağının müjdesini verdi. Sony’den yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar PSVR sahipleri 5.25 milyon sanal gerçeklik oyunu satın aldı ve bu oyunlar her oturumda ortalama 25 dakika boyunca oynandı.

PlayStation VR oyun dışında deneyimler de yaşatacak

Sony, PSVR’ı oyun deneyimi için geliştirmiş olsa da, multimedya odaklı başka içerikleri de sanal gerçeklik başlığının sahipleriyle buluşturmayı planlıyor. Şirket, bu doğrultuda popüler dizi Breaking Bad’den hareketle hazırlanmış bir deneyimi kullanıcıların karşısına çıkaracak. Söz konusu deneyimin altında dizinin arkasındaki beyin olan Vince Gilligan’ın imzası bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER