Teknoloji

PlayStation Vita’ya son güncellemeyle neler eklendi?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation Vita dağıtımına yeni başlanan güncellemesiyle birlikte 2.10 sürümüne yükseliyor. Birkaç yeni özellik getiren bu güncelleme, PlayStation Vita’nın kullanıcı deneyimini geliştirme adına bazı iyileştirmeler de sunuyor. Yeni sürümle PS Vita sahipleri maksimum 10 uygulama veya oyun saklayabilecek klasörler oluşturabilecek. Grup mesajlaşma özelliği bu yeni sürümle önemli ölçüde iyileştirilirken, web tarayıcısına da video desteği eklendi. Bildirimlerde yapılan değişiklikler de yeni sürümün dikkat çeken noktalarından.

sony-ps-vita-070611-1

PS Vita daha önceki sürümlerde, cihazda ne kadar yer olursa olsun, sadece 100 uygulama gösterebiliyordu. Son sürümle sunulan klasör oluşturma seçeneğinin bu sorunun çözümüne yardımcı olması bekleniyor. Yeni klasör oluşturmak isteyenlerin tek yapması gereken düzenleme moduna girmek için parmaklarını ekrana dokundurmak ve bir süre basılı tutmak. Bu mod üzerinden ”klasör oluştur” seçeneğine dokunmak klasörün oluşmasını sağlarken, kullanıcılar diledikleri 10 oyun veya uygulamayı buraya sürükleyebiliyor.

Yeni sürümle PS Vita sahiplerinin diledikleri kadar çok kişiye tek bir mesajla ulaşması sağlanırken, PS Vita’nın web tarayıcısı üzerinden video izlemek mümkün hale geldi. Ancak bu özellikte bazı formatların desteklenmiyor olabileceğini belirtmekte fayda var. Güncellemeyle geliştirilen alanlardan bir diğeri de bildirimler. Artık PS Vita sahipleri cihazlarına hangi oyunun yüklendiğini bilgi çubuğu üzerinden kontrol edebilecekler. Bu geliştirmelere ek olarak, e-posta desteğinde yapılan iyileştirmelerle HTML mesajlar da PS Vita üzerinden görülebilecek. Yeni güncellemeyle arka planda gelen ve cihaz performansını artıracak bazı iyileştirmelerin de cihaza gelmesi bekleniyor. İlk olarak ABD’deki kullanıcılara dağıtımına başlanan bu yeni sürüm, gün içinde Avrupa’daki PS Vita sahiplerine de ulaştırılacak.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER