Teknoloji

Sony PlayStation Vita ve Portable’ın ardından yeni bir taşınabilir konsol hazırlıyor

sony playstation store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PlayStation Vita ve Portable ile taşınabilir oyun konsolu pazarına uzun yıllar boyunca damga vurmuştu. Yeni bir iddiaya göre, şirket yeniden o günlere dönmek için bazı hazırlıklar yapıyor.

Sony’nin PlayStation Q Lite adıyla anılan yeni bir taşınabilir oyun konsolu üstünde çalıştığı ve bu konsolun şirket içi kalite testlerinin devam ettiği söyleniyor. Bu konsolun PlayStation 5 DualSense oyun kumandasının 8 inç LCD ekranlı versiyonu olarak tanımlanabileceği belirtilirken, sadece PS Remote Play ile çalışacağı söyleniyor.

Bu konsolda PS5 oyunlarını oynamak mümkün olacak. Ancak bu oyunları oynamak için internete bağlı olmak gerekecek. Diğer bulut tabanlı platformların desteklenip desteklenmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Sızan bilgilere bakıldığında Sony’nin yeni taşınabilir konsolunun Nintendo Wii U’nun oyun kumandasına benzemesi muhtemel görünüyor.

Project Q Lite’ta uyarlanabilir tetik tuşlarının, hoparlörlerin, ses kontrol tuşlarının ve 3.5 mm kulaklık jakının bulunması bekleniyor. Ekranın 1080p 60 fps desteğine sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sony başka PlayStation 5 versiyonları da hazırlıyor

Project Q Lite’ın disk sürücüsü çıkarılabilir PS5 modelinden sonra, PS5 Pro’dan ise önce tanıtılması bekleniyor. Disk sürücüsü çıkarılabilen PS5’in önümüzdeki eylül ayında, Pro versiyonun ise 2024’ün sonlarında resmiyet kazanması öngörülüyor. Dolayısıyla Project Q Lite’la tanışmak için uzun bir süre daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER