Eğlence

PlayStation’ın resmi distribütörü Bilkom olacak iddiası ortalıkta dolaşıyor

playstation türkiye

Türkiye’de PlayStation dünyasında önemli bir değişim yaşanacak gibi görünüyor. LOG‘un Donanımhaber forumunda ve Twitter üzerinde ortaya atılan iddialara dayanarak verdiği habere göre, Türkiye’deki resmi PlayStation distribütörü artık Bilkom olacak. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, duyumlar süreçte anlaşmaya varıldığı yönünde işaretler veriyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa, PlayStation 5 dahil tüm yeni PlayStation ürünlerini Türkiye’ye Bilkom getirecek ve bu ürünler için resmi garanti hizmeti sunacak.

PlayStation Türkiye’nin faaliyetlerinin durdurulması hakkında daha önce yapılan açıklamalar, Sony’nin Türkiye’deki operasyonlarını yeniden yapılandırdığını gösteriyor. Bir kaynağa göre, Sony’nin çeşitli ürün gruplarında, kamera dışındaki ekiplerin sene sonuna kadar kademeli olarak işten çıkarılacağı belirtilmişti. Bu durum, PlayStation da dahil olmak üzere, Türkiye’deki Sony operasyonlarının bir kısmının sonlandırılacağını işaret ediyor. Ekonomik belirsizlikler nedeniyle Sony’nin Türkiye’deki faaliyetlerini distribütörler aracılığıyla sürdüreceği düşünülüyor. Sony tarafından yapılan son açıklamada, markanın Türkiye’den tamamen çekilmediği, sadece televizyon ve ses sistemleri alanındaki faaliyetlerin optimize edildiği belirtilmişti. Satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda ise hizmetlerin devam edeceği ifade edilmişti.

Bu değişiklik, Türkiye’deki PlayStation kullanıcıları için önemli bir dönüşümü işaret ediyor. PlayStation ürünlerinin Türkiye’deki satış ve dağıtımının Bilkom aracılığıyla yapılması beklenirken, bu durumun Türkiye pazarındaki PlayStation fiyatlandırması ve erişimine nasıl etki edeceği merak konusu.

Sony’nin PlayStation 5 satışlarına ilişkin olarak da geçen hafta resmi rakamlar gelmişti. Buna göre şirketin, şimdiye kadar 46,6 milyondan fazla PlayStation 5 sattığı ve sadece son çeyrekte 4,9 milyon konsol satışı gerçekleştirdiği bilgisi dikkat çekiyor. Sony, yeni PlayStation 5 versiyonlarıyla da gündemde. Yeni versiyonlar, eski sürümler ile aynı performansa sahip olup, daha ince ve kısaltılmış kasalar üzerine kuruluyor. Yeni versiyonlarda, disk sürücüsü olmayan ve disk sürücülü iki farklı model sunulurken, disk sürücüsü artık ayrı bir ürün olarak satışa sunuluyor. Bu yeni yaklaşımın, PlayStation 5’in Türkiye pazarındaki konumlanmasını nasıl etkileyeceği ve tüketicilere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER