Teknoloji

PlayStation Studios Valkyrie Entertainment’ı satın aldı

playstation studios

Sony Interactive Entertainment bünyesinde faaliyet gösteren PlayStation Studios, genişlemeye devam ediyor. Bu genişleme çerçevesinde şirketin son hamlesi, daha önce birlikte çalıştığı destek stüdyosu Valkyrie Entertainment’ı satın almak oldu.

Seattle merkezli Valkyrie Entertainment, Sony’nin 2021’deki beşinci direkt satın alması oldu. Sony daha önce de birlikte çalıştığı başka oyun stüdyolarını kendi bünyesine dahil etmişti.

Valkyrie, kurulduğu 2002 yılından bu yana bağımsız bir geliştirme stüdyosu olarak çalışmaya devam ediyor. Ancak bu uzun geçmişine rağmen, Valkyrie’nin katalogunda kendi başına yayınladığı tek oyun 2015 çıkışlı “Guns Up!” olmuştu. Söz konusu oyunun dağıtımı da Sony tarafından gerçekleştirilmişti.

Valkyrie’nin ana faaliyeti olarak büyük oyun geliştiricilerini desteklemek öne çıkıyor. Sony, Microsoft, Riot Games gibi şirketlerle çalışan stüdyonun katkı yaptığı oyunlar arasında God of War (2018), Halo Infinite, League of Legends ve Valorant bulunuyor.

Valkyrie, Sony Interactive Entertainment çatısı altındaki Santa Monica Studio ile birlikte de God of War: Rangarok’u geliştirmişti.

PlayStation Studio’nun şefi Hermen Hulst, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Valkyrie Entertainment uyarlanabilirliği yüksek ve prestijli bir stüdyo. Konsoldan PC’ye, farklı cihazlarda çok kaliteli işler hazırlanmasına destek oldular. Valkyrie’nin farklı yetenekleri, PlayStation Studios bünyesindeki tüm ekipler tarafından sıcak şekilde karşılanacak. Biz de olağanüstü oyun deneyimleri oluşturmak için çalılmaya devam edeceğiz.”

PlayStation Studios daha önce Housemarque, Nixxes Software, Firesprite ve Bluepoint Games stüdyolarını satın almıştı. Hermen Hulst, Bluepoint satın alındığında PlayStation Studios’un bu tarzda yeni alımlara açık olduğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER