EğlenceTeknoloji

PlayStation Store web ve mobilde PS3 oyunları satın alınamayacak

playstation store

PlayStation Store’a web veya mobil cihazlar üzerinden erişenler, yakında mağaza üzerinden PS3, PS Vita ve PSP oyunlarını satın alamayacak. Eurogamer’da yer alan habere göre, Sony bu değişiklikten birkaç gün önce geliştirici ortaklarını haberdar etti. Şirket, bu kararın PS5’in çıkışından önce yapılan PlayStation Store yenilikleri kapsamında alındığını belirtti. Sony kararını kullanıcılarına da bildirmeye başladı.

PlayStation Store’un yeni web arayüzünün dağıtımı 21-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Mobildeki değişim ise 28 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Yeni arayüzlere geçilmesiyle birlikte bilgisayar veya telefon üzerinden PS3, PS Vita ve PSP oyunlarını ya da eklentileri satın almak mümkün olmayacak.

Ancak bu durum, Sony’nin eski konsolları için dijital ortamda oyun satın alınamayacağı anlamına gelmiyor. Oyuncular konsolları üzerinden mağazaya ulaşarak oyun satın almaya devam edebilecek.

Yeni dönemde PlayStation Store’a web veya mobil üzerinden erişenler PS4 için bile uygulama, tema ve avatar satın alamayacak.

PlayStation Store için yapılan değişiklikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Sony mağazanın “istek listesi” özelliğini de sonlandırıyor. Burada oyuncular oyunlara bir “kalp” ekleyerek oyunlardaki fiyat değişimini takip edebiliyordu. Oyuncuların bu listeye kaydettikleri oyunlar da yeni dönemde kaldırılacak. Sony, mağazada yapılan değişikliklerin oyuncuların geçmiş satın alımlarına erişimini etkilemeyeceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER