EğlenceTeknoloji

Sony PS5 için özel bir PlayStation Showcase etkinliği yayınlayacak

sony ps5 playstation showcase
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, 9 Eylül’de özel bir PlayStation etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. PlayStation Showcase adlı etkinlik Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak ve Sony’nin deyimiyle “PS5’in geleceğine bir bakış” niteliğini taşıyacak. İnternet üzerinden iletilecek etkinlik 40 dakika boyunca sürecek. Sony, gösterinin PlayStation Studios’taki güncellemeleri ve bu yıl sonu ve sonrasında çıkacak oyunlara bir bakış içereceğini söyledi.

Sony, beta test aşamasında olan yeni bir PS5 sistem yazılımı güncellemesini dağıtmaya hazır olabilir. Güncelleme, M.2 SSD desteğinin kilidini açacak. Ayrıca yerleşik TV hoparlörleri için PS5 panosunda ve 3D ses desteğinde bazı kullanıcı arayüzü geliştirmeleri içerecek.

PS5 için sırada nelerin olduğunun gösterimine dair bir söz verilmiş olmakla birlikte, Sony’nin yeni PlayStation VR başlığı bu etkinlikte görünmeyecek. Yeni nesil PSVR’nin yakın zamanda bir geliştirici zirvesinde detaylandırıldığı ortaya çıktı ve buna göre başlık tek bir kabloyla PS5’e bağlanıyormuş. Ayrıca söylentilere göre, söz konusu VR başlığı daha yüksek çözünürlüklü OLED ekranlar (göz başına 2000 x 2040 piksel) ve 110 derecelik geliştirilmiş bir görüş alanı içeriyor.

Sony “büyük ve küçük ölçekte geliştiricilerden çok sayıda harika PS5 oyununun geleceğini” vadetmeyi sürdürüyor. Muhtemelen, kısa süre önce çıkışı 18 Şubat 2022’ye ertelenen, Horizon Zero Dawn‘ın devamı olan Horizon Forbidden West‘e bir kez daha bakacağız. Ayrıca, GTA V için yeni nesil yamayla ilgili bazı güncellemeleri ve bu ay içinde çıkacak olan Bethesda’nın PS5’e özel Deathloop oyununun bazı son oyun görüntülerini de göreceğiz.

Sony PlayStation Showcase etkinliğiyle ilgili detaylar Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER