Teknoloji

PS4 Pre-Load önceden satın alınan oyunları yayınlandıkları anda oynama imkanı veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-kullanici-arayuzu-00017

Sony yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’ü duyururken bahsettiği özelliklerden birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. PS4 sahipleri artık ön sipariş sürecinde satın aldıkları oyunları yayın tarihi öncesinde indirebilecek, böylelikle oyun resmi olarak yayınlandığı andan itibaren oyunu oynamak mümkün hâle gelecek.

Pre-Load adı verilen bu özellik ilk etapta ön siparişte olan 10 oyunda yer alacak. Daha sonra ön siparişe çıkan tüm oyunlarda Pre-Load özelliği bulunacak. Kullanıcıların PS4’lerini bekleme modunda ve internete bağlı olarak bırakmalarını talep eden bu özellik, oyunları arka planda indirip sabit diskte saklayacak. Oyun yayın tarihinden önce inmiş olsa bile PS4 sahiplerinin resmi yayın tarihini beklemeleri gerekecek.

Oyunları ön sipariş sürecinde satın alanların indirme işlemini başlatmak için ekstra bir işlem yapmasına gerek olmayacak. Oyunun indirme işlemi yayın tarihinin bir süre öncesinde otomatik olarak başlayacak. PlayStation Pre-Load kapsamında ilk olarak 24 Haziranda yayınlanacak olan Transformers: Rise of the Dark Spark indirilebilecek. Battlefield Hardline, Call of Duty: Advanced Warfare, Destiny, Dragon Age: Inquisition ve Uncharted 4: A Thief’s End gibi oyunlar da bu özellik sayesinde önceden indirilebilecek. Sony Pre-Load özelliğini PS3 oyunları için de kullanacak.

İLGİLİ HABERLER