Teknoloji

PlayStation Portal’ın çıkış tarihi belli oldu

sony playstation portal

Sony, yeni oyun konsolu PlayStation Portal’ın resmi duyurusunu geçtiğimiz hafta yapmıştı. Şirket yurt dışı satış fiyatı 199.95 dolar olan Portal’ın ön siparişe açıldığını ve 15 Kasım’da kullanıcılarla buluşacağını açıkladı. Sony’nin yeni konsolu için bir PS5’e ve kararlı bir Wi-Fi bağlantısına sahip olmak gerekiyor.

Sony, yeni cihazınızı “PS5 oyunlarınıza taşınabilir ağ geçidi” olarak pazarlıyor. Portal’ın 8 inç büyüklüğündeki LCD ekranı 1080p 60 fps çözünürlük desteğine sahip. Dokunsal geri bildirim verebilen cihazda uyarlanabilir tetik tuşları da mevcut. Portal, görüntüsü itibarıyla DualSense oyun kumandasının iki yarısı arasına sıkıştırılmış bir tableti hatırlatıyor.

PlayStation Portal bulut oyun servislerini desteklemiyor

Bu noktada Portal’ın PlayStation Premium Plus veya benzer servisler üzerinden bulut oyun deneyimini desteklemediğini belirtmekte fayda var. Konsolda yerel uygulamalar da mevcut değil. Cihaz, kullanıcıların zaten sahibi oldukları PS5 için bir tür Wi-Fi uzaktan yansıtma kontrol cihazı işlevi görüyor. Ancak uzun mesafeli uzaktan oynatma desteği sayesinde konsol evde çalışırken Portal ile dışarıda oyun oynamak mümkün oluyor.

PlayStation Portal için şu ara sadece Sony’nin internet sitesi üzerinden sipariş verilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER