Eğlence

PlayStation Plus gelecek yıldan itibaren PS3 ve PS Vita oyunu sunmayacak

Sony PlayStation Plus Ocak 2021 ücretsiz oyunları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation plusPlayStation Plus aboneleri için ufukta bir değişiklik görünüyor. 2019’un mart ayından itibaren servisin aylık ücretsiz oyun koleksiyonunda PS3 ve PS Vita oyunları sunulmayacak. Şirketten yapılan açıklamada, bu değişikliğin daha önce indirilen oyunları etkilemeyeceği belirtildi. Değişikliğin yürürlüğe gireceği kesin tarihin ise 8 Mart 2019 olduğu ifade edildi.

PS Plus abonelerine 2018’in mart ayında sunulacak ücretsiz oyun koleksiyonunda ise Fromsoftware’in PS4’e özel olarak hazırladığı Bloodborne öne çıkıyor. Insomniac imzalı Rachet & Clank de listede yer alıyor. PS3 sahiplerine Legend of Kay ve Mighty No. 9 sunulurken, PS Vita sahipleri de Claire: Extended Cut ve Bombing Busters sunuluyor. PS3 ve PS Vita için sunulan oyunların PS4 üzerinde de oynanabileceğini belirtmek gerekiyor.

PS Plus abonelerine PS3 ve PS Vita oyunlarının sunulmayacak olması hayal kırıklığı yaratsa da, Sony’nin şimdiden konuya ilişkin bir açıklama yapmasının takdire şayan bir hamle olduğu söylenebilir. Şirketten yapılan açıklamada, PS4’ün kullanıcı tabanının büyüklüğü ve PS Plus’taki oyunların PS3 ve PS Vita’ya indirilme sayısının azdığı belirtildi.

Sony, PS3 ve PS Vita’nın fişini daha önce çekmişti. Dolayısıyla PlayStation Plus üzerinde söz konusu konsollar için sunulan oyunlara dair desteğin kesilmesine de şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER