EğlenceTeknoloji

PlayStation Plus Ocak 2021 ücretsiz oyunları açıklandı

Sony PlayStation Plus Ocak 2021 ücretsiz oyunları

Sony, yeni yılın ilk ayında PlayStation kullanıcılarına hediye olarak verilecek PlayStation Plus ücretsiz oyunlarını açıkladı. 2020 yılının son günlerinde açıklama yayınlamış olan Sony, 2021 Ocak ayının ücretsiz PlayStation Plus oyunlarına dair duyuru yapmıştı. Duyuruda iki adet PlayStation 4 ve bir adet PlayStation 5 oyunu hediye edileceğini açıklayan Sony, oyunların 5 Ocak 2021’den itibaren oynanabilir olacağını da aktarmıştı. Yani, bu ayın listesinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 kullanıcılarını üç farklı oyun bekliyor olacak.

Ücretsiz olarak verilen oyunlar

PlayStation Plus aboneliği bulunan PlayStation 5 kullanıcılarının yeni yıldaki ilk ücretsiz oyunu Maneater oldu. 68 metacritic puanına sahip olan oyun, 22 Mayıs 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunculara köpekbalığını kontrol etme fırsatı sunan Maneater, açık dünyasıyla RPG severlere farklı bir deneyim vaat ediyor. Oyunun PlayStation 5 sürümünde 4K 60 FPS desteğinin bulunduğunu da ayrıca aktarmış olalım.

PlayStation 5 tarafında ücretsiz olarak verilen oyun Maneater olurken, PlayStation 4 kullanıcıları için hediye edilen iki oyun ise Shadow of The Tomb Raider ve GreedFall oldu. Maneater’ın sadece PlayStation 5 kullanıcıları için verildiğini tekrardan belirtmiş olalım. Diğer iki oyun ise hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5 kullanıcıları için indirilebilir olarak gelecek.

Square Enix tarafından geliştirilen ve 12 Eylül 2018 tarihinde piyasaya sürülen Shadow of the Tomb Raider, bu ayın en dikkat çeken oyunu diyebiliriz. Özellikle de aksiyon-macera tutkunlarının severek oynayacağı bir yapım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir önceki oyunun üzerine bir hayli koyarak bugünlere gelen Shadow of the Tomb Raider’ın metacritic puanı ise 75.

Ücretsiz olarak sunulan bir diğer oyun Greedfall ise Spiders tarafından geliştirildi. Yayıncılığını Focus Home Interactive’in üstlendiği Greedfall, 10 Eylül 2019 tarihinde piyasaya sunuldu. Tıpkı Maneater gibi oldukça yeni bir yapım aslında. Aksiyon rol yapma oyunu olarak ön plana çıkan Greedfall’un metacritic puanı ise 72.

PlayStation.blog’da yapılan duyuruyla açıklığa kavuşan hediye oyunlar, 5 Ocak Salı gününden itibaren indirilebilir olacak. 1 Şubat Pazartesi gününe kadar oyunları ücretsiz olarak indirmeniz mümkün. Oyunları daha sonraki süreçte indirmek isterseniz, sadece kütüphanenize eklemeniz yeterli olacaktır.

Bu ay verilen oyunlarla PS plus abonelerinin yüzünü güldüren Sony, 2020 yılının son ayında PlayStation 4 tarafında Just Cause 4 ve Rocket Arena hediye ederken, PlayStation 5 kullanıcılarına ise Worm Rumble’ı ücretsiz olarak sunmuştu.

Son olarak, PS5 kullanıcıları için işleri kolaylaştırabilecek ipuçlarını paylaştığımız habere bu bağlantıdan ulaşabilir, oyun dünyasına dair gelişmelerden en hızlı şekilde haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER