Eğlence

Sony PlayStation Plus Extra ve Premium paketleriyle Xbox Game Pass’e yanıt veriyor

playstation plus türkiye fiyatları

Sony, PlayStation Plus aboneliklerinin yeni versiyonları için beklenen resmi açıklamayı sonunda yaptı. Yeni abonelik versiyonlarıyla şirket, Microsoft’un Xbox Game Pass servisine daha güçlü bir şekilde yanıt vermeyi amaçlıyor. PlayStation Plus yeni yapısıyla PlayStation Plus ve PlayStation Now servislerini aynı çatı altında buluşturuyor. PlayStation Plus Extra ve PlayStation Plus Premium adını taşıyan yeni paketlerle oyuncular hem multiplayer deneyimini yaşayabilecek hem de seçili PlayStation oyunlarını internet üzerinden oynayabilecek ya da cihazlarına indirebilecek.

Bu yeni abonelik paketleri haziran ayında önce Asya’da sonra da Kuzey Amerika, Avrupa ve dünyanın geri kalanında kullanıma sunulacak. Yeni dönemde PlayStation Now artık bağımsız bir servis olarak çalışmayacak.

Yeni paketlerden biri olan PlayStation Plus Essential’ın ABD’deki aylık abonelik bedeli 9.99 dolar, Avrupa’daki aylık abonelik bedeli ise 8.99 avro olarak açıklandı. Bu paket, PlayStation Plus’ın şimdiye kadar sunduğu tüm imkanları sağlamaya devam edecek. Çevrimiçi multiplayer deneyimi, her ay indirilebilir iki oyun ve oyun kayıtları için bulut depolama alanı paketin sundukları arasında bulunuyor. Kısacası PlayStation Plus’ın bu abonelik paketinde bir değişiklik söz konusu değil.

PlayStation Plus Extra ise Essential’ın sunduğu tüm özelliklerin üstüne 400 PS4 veya PS5 oyunu ekliyor. Bu paketteki oyunları da indirmek mümkün olacak. Extra için ABD’de aylık 14.99 dolar, Avrupa’da ise aylık 13.99 avro ödemek gerekecek.

Üçüncü paket olan PlayStation Plus Premium’un aylık abonelik bedeli ise ABD’de 17.99 dolar, Avrupa’da ise 16.99 avro. Essential ve Extra’nın sunduğu tüm imkanlardan Premium pakette de yararlanılabilecek. Bunlara ek olarak, aralarında seçili PS3 oyunlarının da bulunduğu toplam 340 oyun da bulut üzerinden oynanabilecek. Klasik oyunlar katalogunda ise hem indirilebilir hem de çevrimiçi ortamda oynanabilir seçenekler olacak. Bu katalogda PlayStation, PS2 ve PSP oyunları oyuncuları bekleyecek.

PlayStation CEO’su Jim Ryan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Extra ve Premium abonelik paketleri PlayStation Plus için büyük bir evrim niteliği taşıyor. Bu paketlerdeki temel odak noktamız, aralarında en kaliteli içeriklerin de bulunduğu yüzlerce oyunu kullanıcılarımıza ulaştırmak olacak.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER