Eğlence

PlayStation Plus Deluxe ile oyunlar en az 2 saat denenebilecek

playstation plus deluxe

Sony, PlayStation Plus Deluxe paketine abone olanların bazı oyunları sınırlı bir süre için deneyebileceğini duyurmuştu. Bu imkanla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Game Developer sitesine konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, ABD’deki toptan satış fiyatı 34 dolar veya üstünde olan oyunların en az 2 saat boyunca denenebilmesi zorunlu olacak.

Daha önce piyasaya çıkan oyunlar veya PlayStation VR oyunları içinse böyle bir zorunluluk söz konusu olmayacak. Bu noktada Deluxe paketin küresel adının Premium olduğunu belirtmekte fayda var.

Game Developers’ın haberi, küçük ölçekli geliştiriciler tarafından endişeyle karşılandı. Bu endişenin temel nedeni, süre sınırlı deneme sürümlerinin hazırlanmasının ekiplerin üstüne ekstra yük getireceği düşüncesiydi. Ancak Kotaku’dan Ethan Gach’ın paylaşımına göre, bu deneme sürümleri PlayStation Store ekibi tarafından oluşturulacak. Böylelikle geliştiricilerin üstüne ekstra yük binmeyecek.

Bazı durumlarda orijinal içerikli özel demolara da izin verilecek. Ancak her senaryoda geliştiricilerin bu deneme versiyonunu oyunun çıkışından sonra en fazla üç ay içinde hazır hâle getirmesi ve bu versiyonu en az 1 yıl boyunca canlı tutması gerekecek. Geliştiriciler PlayStation Plus Deluxe paketinin dışında da ücretsiz hafta sonu gibi promosyonlar sunabilecek.

PlayStation Plus Deluxe paketi Türkiye’de 22 Haziran itibarıyla erişime açılacak. Bu paketin aylık abonelik bedeli 70 TL olarak belirlendi. Üç aylık abonelik için 190 TL, 12 aylık abonelik içinse 460 TL ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER