Eğlence

Bir oyuncu, 27 yıllık PlayStation Plus Deluxe satın aldı: İleri görüş mü, aşırılık mı?

playstation plus deluxe

Sony’nin yeni PlayStation Plus paketleri olarak bilinen yenilenmiş PlayStation Plus altyapısı, Mayıs ve Haziran 2022’de dünya genelinde kullanıma sunuldu. Türkiye’de ise 23 Haziran 2022 itibarıyla aktif olan bu paketlerle ilgili oldukça ilginç bir olay yaşandı.

PlayStation Plus Deluxe ve paketler

Sony’nin PlayStation Plus hizmeti, oyunculara çevrimiçi çok oyunculu oyunlarda arkadaşlarına katılma, her ay koleksiyonlarına yeni oyunlar ekleyebilme, PlayStation Store’dan özel fırsatlar kazanma gibi olanaklar sunuyor. Türkiye’deki paketlerin fiyatları ise şu şekildedir:

  • PS+ Essential: 1 Ay 40 TL, 3 Ay 100 TL, 12 Ay 240 TL
  • PS+ Extra: 1 Ay 60 TL, 3 Ay 165 TL, 12 Ay 400 TL
  • PS+ Deluxe: 1 Ay 70 TL, 3 Ay 190 TL, 12 Ay 460 TL

PlayStation Plus Deluxe paketi ise temel PlayStation Plus avantajlarına ek olarak, yüzlerce oyunun yanı sıra oyun deneme sürümleri ve Klasikler Kataloğu gibi özel avantajlar da sunuyor.

27 Yıllık Abonelik

Bu paketlerin aktif olduğu Türkiye’de, X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaşılan bir görselle, bir oyuncunun gelecekte oyunlara veya servise çok zam gelir diye endişelendiği ve tam 27 yıllık (2050’ye kadar) PlayStation Plus Deluxe satın aldığı ortaya çıktı. Bu alışveriş için tam 12 bin TL ödendiği belirtiliyor. Bu adım, birçok kişi tarafından anlaşılabilir olmasa da, oldukça dikkat çekti.

Türkiye’de bu tür uzun süreli abonelikler pek yaygın değil, ancak bu durum, belki de gelecekteki fiyat artışlarını engelleme stratejisi olarak görülebilir. Diğer yandan, 27 yıl gibi bir süre, birçok insan tarafından “aşırıya kaçmış” bir adım olarak değerlendiriliyor.

PlayStation Plus Deluxe, kullanıcılarına sunduğu olanaklarla oyun dünyasında önemli bir yere sahip. Bu 27 yıllık aboneliğin, gelecekte bu tür uzun süreli aboneliklerin daha yaygın hale gelip gelmeyeceği konusunda bir örnek olup olmadığı merak konusu. Yine de bu olay, oyun dünyasında ve özellikle PlayStation kullanıcıları arasında büyük bir yankı uyandırmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER