Eğlence

PlayStation Plus abonelik fiyatı eylül ayında zamlanacak

playstation plusPlayStation Plus için belirlenen yıllık abonelik fiyatı, eylül ayı itibarıyla zamlanıyor. ABD’de 49.99 dolar olan yıllık abonelik ücreti, 10 dolarlık artışla 59.99 dolara çıkacak. Bunun da kaba bir hesapla Türkiye’de 149,99 TL olan yıllık abonelik bedelini yaklaşık 30 TL’lik bir artışla 179,99 TL’ye taşıyacağı söylenebilir. Ancak bu konuda resmi bir bilgi gelmiş değil.

Yeni fiyatlar, mevcut aboneleri yenileme zamanı gelene kadar etkilemeyecek. Dolayısıyla servise abone olmayı düşünenlerin eylül ayını beklemeden harekete geçmeleri mantıklı gözüküyor. Yeni fiyatların ardından abonelikten vazgeçmeye karar verenlere ise 22 Eylüle kadar hesap ayarlarından otomatik yenilemeyi kapatmaları tavsiye ediliyor.

PlayStation Plus aboneleri, her ay belli oyunlardan oluşan bir sete ücretsiz olarak erişebiliyor. Buna ek olarak, serviste hem eski hem de yeni oyunlar için indirim imkanları sunuluyor. Ücretsiz oyunlara erişebilmek için aboneliğin aktif olması gerekiyor. Eski aboneler ise aboneliklerini yeniden canlandırdıklarında daha önce topladıkları ücretsiz oyunlara tekrar erişebiliyor.

Servisin ağustos ayında ücretsiz olarak sunduğu oyunların listesi ise şu şekilde:

  • Tricky Towers (PS4)
  • Rebel Galaxy (PS4)
  • Yakuza 5 (PS3)
  • Retro/Grade (PS3)
  • Patapon 3 (PS Vita)
  • Ultratron (PS Vita, PS3, PS4)

PlayStation Plus aylık abonelik ücreti değişmiyor

Üç aylık abonelik ücreti ise 7 dolar artıyor ve 17.99 dolardan 24.99 dolara yükseliyor. Türkiye’de de bu ücretin 57,99 TL’den 77,99 TL’ye çıkması muhtemel gözüküyor. Bu konuda resmi bir bilginin gelmediğini bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. 19,99 TL olan aylık abonelik fiyatında ise herhangi bir değişiklik gerçekleştirilmiyor.

İLGİLİ HABERLER