Teknoloji

PlayStation Orbis 2013’ün sonunda gelecek, PS3 ve kullanılmış oyunlar desteklenmeyecek

Sony ve Microsoft, Nintendo’nun aksine gelecek nesil oyun konsolları hakkında detaylar vermekten kaçınıyor. Ne var ki, bu durum çeşitli sızıntıların olmasına engel olmuyor. Hem Xbox hem de PlayStation’ın gelecek nesil versiyonlarının nasıl olacağı hususunda bilgiler internete sızıyor. Son olarak Kotaku, PlayStation 3’ün selefi olarak nitelendirilen Orbis adlı bazı detaylarla geldi.

2013’ün sonuna doğru çıkması beklenen Orbis kod adlı cihazın içinde AMD x64 CPU ve AMD Southern Islands GPU’nun yer alması bekleniyor. 4096 x 2160 çözünürlük desteğine sahip olacak bu cihaz böylelikle aynı PS3 gibi çıktıktan birkaç yıl sonrasının ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak bir durumda olabilir.

Oyunların hem Blu-ray disk hem de Sony Entertainment Network üzerinden dağıtılacağı belirtiliyor. Fiziksel oyun tarafında Orbis’in oyunları SEN hesaplarına bağlayacağı, böylelikle kullanılmış oyun pazarının önüne geçileceği belirtildi. Bu arada PlayStation 3’e yönelik geriye dönük uyumluluğun da olmayacağı iddia ediliyor. Cell işlemciden başka bir işlemciye geçiş yapılacak olmasının bunda payı büyük olacaktır.

Kotaku’nun haberi doğruysa ve gerçekten geliştirici cihazlar önemli oyun stüdyolarına gönderilmeye başlanıyorsa, o halde gelecek nesil PlayStation ile ilgili olarak daha çok şey duyacağız demektir.

İlgili – Kotaku

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER