Eğlence

PlayStation Now oyun yayın sistemi Samsung akıllı TV’lerde

sony-playstation-4-dualshock-00004

Sony’nin oyun yayın sistemi PlayStation Now, bundan böyle Samsung akıllı TV’lerde de boy gösterecek. İlk etapta sadece ABD ve Kanada’daki bazı Samsung akıllı TV modellerine gelecek olan PlayStation Now, kullanıcıların konsol olmadan bazı PlayStation oyunlarını oynamasını mümkün kılıyor. DualShock 4 kontrol cihazına olan ihtiyaç ise ortadan kalkmıyor. Sony, Samsung akıllı TV’lere PlayStation Now’ın geleceğini geçtiğimiz aralık ayında duyurmuştu.

Halihazırda PlayStation Now aboneleri 100’den fazla PS3 oyununu internet üzerinden oynayabiliyor. Oyunlar için başlangıçta sadece kiralama seçeneğini sunan Sony, daha sonra 19.99 dolarlık aylık abonelik ücreti seçeneğiyle PlayStation Now’ı oyunlar için bir tür Netflix’e dönüştürmüştü. Samsung akıllı TV’lerde PlayStation Now’ın kupalar, çevrim içi multiplayer oyun deneyimi ve bulut tabanlı oyun kayıtları gibi özellikleri desteklenecek.

İlk olarak PS4 için aktif hâle gelen PlayStation Now, geçtiğimiz mayıs ayında PS3 kullanıcılarıyla buluşmuştu. PS Vita, PlayStation TV ile bazı Sony TV ve Blu-ray oynatıcıları da PlayStation Now’a erişim imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER