Eğlence

PlayStation Now aboneleri bazı PS4 ve PS2 oyunlarını indirebilecek

playstation now

Sony’nin çevrimiçi abonelik servisi PlayStation Now ile ilgili en önemli problem olarak gecikme öne çıkıyor. Oyunlar cihazlarda yerel olarak depolanmadığı için oyuncular çeşitli takılmaların etkisini yaşayabiliyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

PlayStation Now aboneleri, bundan böyle PS4 için remaster edilmiş bazı PlayStation 4 ve PlayStation 2 oyunlarını konsollarına indirebilecek. Sony’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu özelliğin kapsama alanı kademeli olarak genişleyecek. Bir süre sonra serviste sunulan tüm PS4 oyunlarının PS Now aboneleri tarafından indirilebileceği ifade edildi.

Oyunlar cihazlarda yerel olarak depolandığı için kullanıcılar ses veya video kalitesinde bir kayıp da yaşamayacak. Bu özellik ilk etapta sadece PS4 ve PS4 Pro için geçerli olacak. Akıllı TV’lerde böyle bir özellik bulunmayacak. PS Now’a PC üzerinden erişenler için de söz konusu imkanın sunulması beklenmiyor.

Sony tarafından paylaşılan ilk bilgiler, PlayStation Now abonelerinin kaydettikleri oyunları cihazlara nasıl aktaracakları konusunda pek somut ifadeler barındırmıyor. Oyun sürecine yeniden başlamak istemeyenlerin PlayStation Plus abonesi olmasının gerekmesi muhtemel görünüyor.

PlayStation Now üzerinden oyun indirilebilse bile, oyunların oynanabilmesi için PS Now aboneliğinin onaylanması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER