EğlenceTeknoloji

PlayStation Now abone sayısı ile ilgili en son açıklama

playstation now

Sony PlayStation Now abone sayısının 2.2 milyona ulaştığını açıkladı. Bulut tabanlı oyun abonelik servisinde Sony veya üçüncü taraf stüdyolar tarafından sunulan ve sayısı geçen zamanla birlikte daha da artan oyunlara ve diğer içeriklere erişilebiliyor.

PlayStation Now geçen yıl bu zamanlara göre abone sayısını iki katı aşan oranda artırmış oldu. Sony, o zamanlar 1 milyonun üzerinde kullanıcının abone olduğunu açıklamıştı. Özellikle Sony’nin geçen yılın sonlarına doğru yaptığı fiyat indirimi servisin abone sayısının artmasına yardımcı olmuşa benziyor. Servis şu anda ayda 9.99 dolar veya yılda 59.99 dolarlık ücretlerle sunuluyor. PlayStation Now servisi henüz Türkiye’de çalışmıyor.

PlayStation Now abone sayısı kağıt üstünde yüksek görünse de, Sony’nin bu servisi beş yıl önce çıkardığını unutmamak gerekiyor. Yani servisin büyüme hızı düşük. En yakın rakibi olan ve aynı şekilde abonelerine kapsamlı bir oyun arşivinden seçim imkanı sunan Xbox Game Pass 2017’de açılmıştı. Nisan ayı itibarıyla 10 milyon aboneye ulaşmıştı.

Sony’nin Türkiye’de de kullanımda olan çevrimiçi oyun servisi PlayStation Plus da büyüyor. Mart sonu itibarıyla 41.5 milyon aboneye ulaşmıştı. Geçen yıl bu zamanlarda Sony, PlayStation Plus’ın 36 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Microsoft ise nisan sonunda Xbox Live’ın 90 milyon aktif kullanıcıya eriştiğini duyurmuştu.

Bu sayılar koronavirüs pandemisi nedeniyle de artış gösteriyor. Çünkü insanlar zamanlarının büyük kısmını evde geçiriyor ve oyun da eğlenceli zaman geçirmek için yapılacak aktivitelerin başında geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER