Eğlence

PlayStation Network çift aşamalı doğrulama sunmaya başlayacak

playstation networkSony, PlayStation sahiplerinin sanal güvenliğini biraz daha artırmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Play Station Network için çift aşamalı kimlik doğrulama özelliğinin sunulmaya başlanacağı açıklandı. Uzun süredir beklenen bu hamle sayesinde oyuncular kişisel verilerini daha güvenli biçimde saklayabilecek. Yeni güvenlik özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda kesin bir tarih verilmezken, daha kapsamlı detayların önümüzdeki günlerde paylaşılacağı belirtildi.

Sony tarafından Polygon sitesine gönderilen açıklamada, “Kullanıcılarımızı ve hesaplarını daha iyi korumak adına çift aşamalı doğrulama özelliği sunmaya hazırlanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. PlayStation Network çift aşamalı doğrulama sisteminin hayata geçmesiyle birlikte kullanıcıların platforma giriş yapabilmeleri için telefonlarına gönderilen ekstra bilgiyi ekrana girmeleri gerekecek. Telefonu yanında bulunmayan kullanıcıların servise giriş yapması mümkün olmayacak.

Çift aşamalı doğrulama, çoğu senaryoda altı rakamlı bir kodun kısa mesaj aracılığıyla kullanıcılara iletilmesiyle işliyor. Ancak bazı servisler, erişimde zaman kısıtlaması ve türevi daha çok özelliği sunan uygulama tabanlı doğrulama yöntemlerini tercih ediyor.

PlayStation Network için çift aşamalı doğrulama sisteminin hayata geçeceğine dair haberler, PlayStation 3 için yayınlanan 4.80 yazılım güncellemesiyle ortaya çıktı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, yanlış şifre girmelerinin ardından henüz faaliyete geçmeyen çift aşamalı doğrulama sisteminden bahseden bir mesajla karşılaştı.

Kullanıcıların memnuniyetle karşıladığı bu özelliğin gelişinin ise fazlasıyla uzun sürdüğünü belirtmek gerekiyor. PlayStation Network’ün siber saldırıya uğramasının ve milyonlarca kullanıcının bilgilerinin tehlikeye düşmesinin üstünden yaklaşık 5 yıl geçmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER