Teknoloji

PlayStation Move oyun kumandası PS3’e hareket katacak – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin PlayStation için geliştirmekte olduğu WiiMote’a benzer hareket tabanlı oyun kumandası GDC 2010’da resmen tanıtıldı. Move olarak adlandırılan bu yeni oyun kontrol cihazı şirket tarafından “hareketli oyunda yeni nesil” olarak tanımlandı.

DualShock 3 oyun kumandasıyla aynı gecikme süresine sahip olan Move ile birlikte beklendiği gibi PlayStation Eye kamerası da kullanılacak. Bu kameranın görevi kontrolörün hareketlerini izlemek olacak. Move ile planlanan sadece sıradan oyunlar değil, kumandanın hassasiyetine güvenen Sony “çekirdekten gelen oyuncular için yeni deneyimler” yaratmanın peşinde. Move’un tanıtımının yapıldığı toplantıda Move Party adı verilen bir sunum da yapıldı. Bu sunumda kamera kullanılarak gerçekliği arttırılmış oyun ve video sohbet deneyimlerinin nasıl hayata geçirileceği temsil ediliyor. Move’un yanında analog çubuk içeren ve oyunlarda ateş etmeye yarayacak bir “ikinci kumanda” da sunulacak. SOCOM4 oyununu sadece Move ve ikinci kumanda ile oynamak mümkün olacak.

PlayStation Move’a sahip olmak için üç farklı yol sunulacak: PS3’le birlikte, tek başına ve “PS Eye, kumanda ve oyun” paketinden oluşan ve yurtdışında 100$’ın altında satılması planlanan başlangıç kiti. Bu arada bazı oyunlar da Move ile birlikte gelecek. Sony gerçekten agresif bir fiyatlandırma politikası izleyecek gibi görünüyor. Bu arada şirket Move’un lansmanına sanki yeni bir oyun konsolu lanse ediyormuş gibi yaklaştıklarını belirttiler. Move’un “tatil zamanı” denen yılsonuna doğru çıkması bekleniyor. İlgilenenler için video yazının devamında yer alıyor.

Video: Sony PlayStation Move

Galeri: Sony PlayStation Move
[nggallery id=270]

İlgili – PRNewsWire: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER