EğlenceManşetler

PlayStation Mobile oyunları 3 Ekimde çıkıyor, Sharp ve Fujitsu yeni partnerler oldu

Sony geçtiğimiz E3 oyun fuarında PlayStation Suite mobil oyun girişiminin adını PlayStation Mobile olarak değiştirmişti. Şirket bu girişimiyle ilgili faaliyetlerini nihayet artırıyor. 3 Ekim tarihinde PlayStation Store üzerinden PlayStation Mobile sertifikalı cihazlar için içerik dağıtımı başlayacak. PlayStation Mobile’ın Android tabanlı akıllı telefon ve tabletleri hedefleyen oyunları aralarında ABD, İngiltere, Japonya, Kanada ve Fransa’nın bulunduğu dokuz farklı ülkesinde dağıtıma çıkacak.

PlayStation Mobile kapsamında ilk etapta 30 farklı oyun sunulacak, bunlar Sony ve üçüncü taraf oyun stüdyoları tarafından hazırlanmış olacak. Sony’nin belirttiğine göre oyunların fiyatları 50 ila 850 yen (1.14 TL ila 19.4 TL) arasında değişecek. Bu arada PlayStation Mobile programının ilk donanım iş ortağı olan HTC’ye yeni iş ortakları da eşlik ediyor. Fujitsu ve Sharp’ın üreteceği akıllı telefon ve tabletler de PlayStation Mobile sertifikası taşıyacak. Sony’nin konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde Fujitsu’nun Arrows serisi akıllı telefon ve tabletlerine vurgu yapılırken bunun dışında hangi modellerin PlayStation Mobile etiketi taşıyacağı konusuna bir vurgu yapılmadı.

Sony, bu girişim için yazılım geliştirmeyi düşünen yazılımcılar için de kasım ayında PlayStation Mobile SDK yayınlayacak. Bu yazılım geliştirme araç setine erişmek için yıllık 99 dolarlık abonelik ücretini ödemek gerekecek. Bu paket sayesinde yazılımcılar oyunlarını geliştirip bunları hem PlayStation Mobile destekli cihazlarına hem de PlayStation Vita’ya dağıtabilecek. Apple’ın mobil oyun alanında giderek ivme kazandığı bir ortamda Sony’nin de PlayStation markasını kullanarak bir şeyler yapmaması beklenemezdi. Ekim ayında mobil oyun piyasası hareketlilik kazanacak, Sony’nin bu girişiminin ne kadar başarılı olacağını da zamanla göreceğiz.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER