Eğlence

PlayStation Game Pass için Xbox’ın patronundan açıklama

sony playstation game pass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin PlayStation 5 için Xbox Game Pass benzeri bir servis oluşturmayı planladığı iddiası her geçen gün kuvvetleniyor. PlayStation Now hediye kartlarının kaldırılması ve PlayStation 3 oyunlarının PlayStation 5 mağazasında görülmesi bu ihtimali güçlendiriyor.

Bu iddia, Microsoft’un Xbox’tan sorumlu yöneticisi Phil Spencer’ın da dikkatini çekmişe benziyor. IGN’e konuşan Spencer, Sony’nin Game Pass muadili bir platformu hayata geçirmesini “kaçınılmaz” olarak değerlendirdi. Spencer’a göre, bu haberler Microsoft’un uyguladığı politikanın doğru olduğunu gösteriyor.

Microsoft yöneticisi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Her şeyi çözmüşüz gibi konuşmak istemiyorum. Ancak doğru cevabın müşterilere oynamak istedikleri oyunu istedikleri yerde oynamalarına, kütüphane oluşturmalarına imkan vermek ve planlar konusunda şeffaf davranmak olduğunu düşünüyorum.”

Spencer, sözlerine şöyle devam etti: “Çıkan haberleri bir tür onay olarak görmüyorum. Ancak ekiplerimizle konuştuğumuzda yaptığımızın kaçınılmaz bir uygulama olduğunu söylüyorum. Bizim inovasyona, rekabete devam etmemiz gerekiyor. Yaptığımız ve bize avantaj sağlayan şeyler, bu konuda ilk olduğumuz için fayda sağlıyor.”

Spencer Game Pass’in teknik bir çözüm olmadığını belirtse de, Microsoft’un büyük nakit rezervi servise ciddi bir avantaj sağlıyor. Sony’nin bu konuda Microsoft’la rekabet etmesi pek kolay görünmüyor. Microsoft, kendi yapımı olan oyunların neredeyse tamamını ilk günden itibaren Xbox Game Pass’e ekliyor. PlayStation’ın şefi Jim Ryan, Sony’nin kendi yapımı olan oyunlar için bu tarz bir politika uygulamasının mantıklı olmadığını belirtmişti.

PlayStation Game Pass hakkındaki haberler ilk olarak geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. PlayStation Now ve PlayStation Plus’ı birleştirecek servisin ilkbaharda hazır olacağı ve farklı abonelik katmanlarının bulunacağı belirtilmişti. Yüksek katmanlarda eski PlayStation konsollarının hatta PlayStation Portable oyunlarının da oynanabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER