Teknoloji

PlayStation Classic dünyayla aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu

playstation classic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony‘nin orijinal PlayStation’a yeni bir yorum getirdiği PlayStation Classic‘in duyurusu geçtiğimiz eylül ayında yapılmıştı. Nintendo‘nun ayak izlerini takip eden Sony’nin minyatür oyun konsolu PlayStation Classic, 3 Aralık itibarıyla dünyanın pek çok ülkesiyle eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa sunuldu.

PlayStation Classic’in düğme düzeni, logo ve ambalaj tasarımı 1994’te piyasaya sürülen orijinal PlayStation ile birebir aynı olsa da, konsolun toplam boyutunun orijinal PlayStation’a kıyasla yüzde 45 daha küçük olduğunu belirtmek gerekiyor. Kutudan çıkan iki adet oyun kumandası, minyatür konsola kablolarla bağlanıyor. Konsolun TV’ye bağlantısı da kutudan çıkan HDMI kablosuyla sağlanırken, konsolla beraber oyunlar arasında geçiş yaparken maceraları kaydetme imkanı veren sanal bir hafıza kartı da sunuluyor.

PlayStation Classic’le birlikte ilk etapta 20 oyun oyuncularla buluştu. Hepsi orijinal PlayStation döneminin klasikleri arasında yer alan 20 oyun şu şekilde sıralanıyor: Battle Arena Toshinden, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Final Fantasy VII, Grand Theft Auto, Intelligent Qube, Jumping Flash, Metal Gear Solid, Mr. Driller, Oddworld: Abe’s Oddysee, Revelations: Persona, Rayman, Resident’s Evil Director’s Cut, R4: Ridge Racer Type 4, Super Puzzle Fighter II Turbo, Syphon Filter, Tekken 3, Tom Clancy’s Rainbow Six, Twitsted Metal ve Wild Arms.

PlayStation Classic için sunulan oyunlara önümüzdeki dönemde yenilleri eklenecek. Konsol, Türkiye’de 799 TL karşılığında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER