Teknoloji

PlayStation Classic bu adaptörle kablosuz kumanda desteği kazanıyor

playstation classic

8BitDo adlı çevresel arabirim cihazı üreticisi, Sony’nin küçük boyutlu PlayStation Classic cihazının en büyük sorunlarından bir tanesini çözdü. Kablosuz kumanda eksikliğine çare buldu. Şirket, PS Classic’e geniş yelpazedeki kablosuz kumanda seçeneklerine erişim imkanı sunan tak-çalıştır cihazının duyurusunu gerçekleştirdi.

Yeni adaptör sayesinde PS3 ve PS4 DualShock kumandalar, Nintendo Switch ve Wii U pro kumandaları, Bluetooth özellikli Xbox kumandaları ve hatta Nintendo Switch’in Joy-Con kumandaları kullanılabiliyor. Aynı zamanda adaptör, 8BitDo’nun var olan tüm nostaljik kumandalarını da destekliyor.

Aslında 8BitDo’nun duyurusu bir geleneğin devam ettirilmesi niteliğini de taşıyor. Şirket daha önce de hem NES hem de SNES Classic için kablosuz kumanda seçenekleri çıkarmıştı. Aynı zamanda Switch için kablosuz GameCube kumanda desteği sunmaktan orijinal NES için Bluetooth seçenekleri eklemeye kadar işe yarayan kullanışlı adaptörlerle de getirmişti. Aynı zamanda 8BitDo’nun kendin-yap seti sayesinde kendi kablosuz kumandanızı bile yapabilirsiniz.

Tabii ki, bu yeni adaptör PlayStation Classic’te yanlış olan her noktayı düzeltmiyor. Ürünün zayıf özellikler listesi ve oyun kütüphanesinin sınırlı oluşu hâlâ ortada durmaya devam ediyor. Adaptör, yurt dışında 20 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Dağıtımların ise 31 Aralık’ta başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER