Manşetler

PlayStation Classic alanında öncü 20 oyunla birlikte geliyor

Nintendo’nun ayak izlerini takip eden Sony, orijinal PlayStation’ı çıkışının üzerinden neredeyse 25 yıl geçmişken PlayStation Classic adıyla minyatür bir oyun konsolu olarak yeniden hayata döndürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni konsol ABD’de 99.99 dolar karşılığında satılacak. Nintendo da NES ve SNES Classic konsollarını ABD’de aynı fiyattan sunuyor. PlayStation Classic beraberinde alanında öncü 20 oyunu da getirecek. Konsolda ön yüklü biçimde yer alacak oyunlar arasında Final Fantasy VII, Tekken 3 ve Ridge Racer da bulunuyor.

playstation classicKonsolun kutusundan mini boyutlardaki PlayStation’ın yanı sıra iki adet klasik PS1 oyun kumandası çıkacak. Bu kumanadalar yerel çok oyunculu oyun deneyimini destekleyecek. Konsolla birlikte sunulacak oyunların tam listesi ise henüz açıklanmış değil.

Sony konsolun tedariği konusunda Nintendo’ya kıyasla daha cömert bir tavır içinde olacak gibi görünüyor. NES ve SNES Classic konsollarını bulmanın zorluğu, konsolları almak isteyen pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştı. Sony cephesinde ise böyle bir sıkıntı yaşanmayacağa benziyor.

PlayStation Classic, 3 Aralık itibarıyla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER