Teknoloji

Sony PlayStation 6’yı 2027’den önce çıkarmayacak

sony playstation store

Ortaya çıkan gizli bir belge, Sony’nin yeni nesil PlayStation’ı veya beklenen adıyla PlayStation 6’yı 2027’den önce piyasaya sürmeyi planlamadığını gösteriyor. Söz konusu belgenin Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın alması üzerine İngiltere Rekabet ve Pazar İdaresi (CMA) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında CMA’ya gönderildiği belirtildi. Sony’nin bu satın almaya şiddetle karşı çıktığı biliniyor.

Söz konusu belgede Sony’nin Call of Duty serisine erişimini 2027’de kaybedebileceği belirtiliyor. İlerleyen bölümlerde Sony’nin yeni nesil PlayStation’ı 2027’den önce tanıtmayı düşünmediği bilgisi yer alıyor. Japon oyun devi, yeni nesl konsolunun Call of Duty ve diğer Activision oyunları olmadan çıkmasından endişe duyuyor gibi görünüyor.

Burada dikkat çeken nokta Sony’nin endişesinden ziyade yeni nesil PlayStation için verilen işaret oluyor. Şirket, yeni konsolunun 2027’den önce piyasaya sürülmeyeceğini açık şekilde belirtiliyor. Bu da mevcut PlayStation 5 için en az 7 yıllık bir ömür planlandığını gösteriyor. PlayStation 5 2020’nin kasım ayında satışa sunulmuştu.

Sony PlayStation 4’ü 2013’ün kasım ayında piyasaya sürmüştü. PlayStation 5 de bu konsoldan tam 7 yıl sonra gelmişti. Dolayısıyla konsol nesilleri arasında 7 yıl bırakmanın Sony’nin tercihi olduğu söylenebilir.

PlayStation 6 Call of Duty olmadan çıkabilir mi?

PlayStation 6’nın Call of Duty olmadan çıkma ihtimali ise pek yüksek görünmüyor. Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer, daha önce yaptığı bir açıklamada Call of Duty’nin PlayStation varoldukça PlayStation’da yayınlanacağını belirtmişti. Sony bu açıklamayı pek güvenli bulmazken, farklı ülkelerin rekabet kurumları da Microsoft’un bu iddiasını inceliyor.

İLGİLİ HABERLER