Teknoloji

Sony: PlayStation 5 sürükleyici ve pürüzsüz olacak

playstation mobil

Sony, merakla beklenen PlayStation 5 ile ilgili küçük ve soyut da olsa ipuçları vermeye devam ediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, PS5 “sürükleyici ve pürüzsüz” bir deneyim sunacak. Sürükleyiciliğin oyunlardan geleceğini belirten Japon teknoloji devi, pürüzsüzlüğü ise PlayStation Now‘ın gelişmiş görsel performansı ve yenilenen bulut sistemiyle sağlanacağını ifade etti.

Sony, kurumsal strateji sunumunda PS5’in hızıyla PS4’ün hızını da karşılaştırdı. The Wall Street Journal muhabiri Takashi Mochizuki tarafından paylaşılan karşılaştırma videosu, yükleme hızının 10 kat arttığını ve daha karmaşık sahnelerdeki hızın yükseldiğini gösteriyor.

Sony, PlayStation Now’ın bulut altyapısını iyileştirmek için de Microsoft ile işbirliği yapıyor. Şirketten geçtiğimiz hafta verilen bilgiye göre; PlayStation 5 üçüncü nesil, sekiz çekirdekli AMD Ryzen işlemci taşıyacak. Söz konusu işlemcinin üretiminde 7 nm. Zen 2 mikro mimarisi kullanılıyor. Bu işlemciye ışın izleme özellikli Radeon Navi grafik işlemcisi eşlik edecek.

PlayStation 5, görsel performans bakımından selefi PlayStation 4’ün üstüne çıkacağını şimdiden gösteriyor. 2013’ten bu yana grafik ve disk hızlarının ne kadar arttığını düşününce bu duruma pek fazla şaşırmamak gerekiyor. Sony, bu gelişimin nasıl sağlandığını gösterme çabasını da elden bırakmayacak gibi görünüyor. Oyuncular ise öncelikli olarak bu hız artışının kendilerine ne kadara mal olacağını merak ediyor.

PlayStation 5, büyük ihtimalle 2020’nin ikinci yarısında oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER