Teknoloji

PlayStation 5 stokları konusunda Sony’den önemli açıklama

en iyi ps5 oyunları

Sony, PlayStation 5 tedariğindeki sıkıntıların kısa vadede çözülmesini beklemiyor. Bloomberg’in haberine göre, konuyla ilgili değerlendirmeyi şirketin son finans raporunun ardından analistlerle konuşan finans şefi Hiroki Totoki yaptı. PS5 taleplerini karşılama konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Totoki, bu sürecin 2021’de de sürmesini öngördüklerini belirtti.

Habere göre, Totoki şu ifadeleri kullandı: “Talebin bu yıl içinde yavaşlamasını beklemiyorum ve gelecek yıl çok daha fazla sayıda PS5 üretsek bile arzımız talebi tam anlamıyla karşılamayacaktır. 100 milyondan fazla PS4 sattık. Pazar payımız ve şöhretimiz düşünülünce PS5’te bu sayının aşağıya inmesini beklemiyoruz.”

Sony, 2021’in nisan ayıyla birlikte başlayan mali yılı boyunca en az 14.8 milyon PS5 üretmeyi hedefliyor. Şirket, 31 Mart’a kadar sattığı PS5 sayısının ise 7.8 milyon olduğunu açıklamıştı. PS4 ise ilk tam mali yılında 14.8 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Ancak PS5 tedariğinde ve üretiminde yaşanan sıkıntılar o dönemde söz konusu değildi. Yine de, mevcut verilere bakıldığında PS5’e yönelik talebin daha yüksek olduğu anlaşılıyor.

Totoki’nin açıklamasının Sony cephesinden daha önce gelen açıklamalardan daha farklı olduğu söylenebilir. Japon oyun devi, PS5 tedariğinin 2021’de her ay daha iyi hâle geleceğini belirtmişti. Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan ise The Financial Times’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Tedarik zincirindeki iyileşme yıl boyunca devam edecek. Böylelikle 2021’in ikinci yarısına geldiğimizde makul sayılar görebileceğiz.”

PlayStation 5 tedariğinin bir noktada iyileşmesi olası görünüyor. Ancak Totoki’nin açıklaması, üretimde kapasite artsa bile Sony’nin talebi karşılama konusunda sıkıntı yaşayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER