Teknoloji

PlayStation 5 stokları için Sony’den iyi haber geldi

playstation 5 1440p

Sony’ye göre, PlayStation 5 stoklarındaki sıkıntı sona erdi. Şirketin CES 2023 kapsamında düzenlediği etkinlikte konuşan oyun biriminin patronu Jim Ryan, “Artık küresel ölçekte isteyen herkes PS5 bulabiliyor” ifadesini kullandı.

Sony şimdiye kadar sattığı PS5 sayısının ise 30 milyon civarında olduğunu açıkladı. Şirket kasım ayında o tarihe kadar satılan PS5 sayısının 25 milyonu geçtiğini duyurmuştu. Bu da Sony’nin yılın sonlarında 5 milyon civarı PS5 sattığını gösteriyor.

Mevcut noktaya gelmenin uzun bir zaman aldığını belirtmek gerekiyor. 2020’nin kasım ayında satışa sunulan PlayStation 5’i bulmak 2022’nin ağustos ayına kadar oldukça zordu. Ancak küresel çip krizinin görece hafiflemesiyle birlikte PS5 üretimi ve buna bağlı olarak stoklar da artmıştı.

Jim Ryan: PlayStation 5 eşi benzeri görülmemiş bir taleple karşılaştı

Jim Ryan sunumu sırasında PlayStation hayranlarına sabırları için teşekkür etti. Ryan şirket olarak geride kalan iki yılda eşi benzeri görülmemiş bir talebi küresel zorluklara rağmen yönettiklerini dile getirdi.

PlayStation 5 stoklarındaki sorunları neredeyse iki yılın ardından aşan Sony, gözünü şubat ayında satışa sunulacak olan PlayStation VR 2 sanal gerçeklik başlığına çevirmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER