EğlenceManşetler

PlayStation 5 satışları büyük bir başarıya imza attı

sony playstation 5

Sony, PlayStation 5 (PS5) satışlarının yeni bir dönüm noktasına ulaştığını duyurdu. Şirket, 2020’nin sonlarındaki lansmanından bu yana toplamda 50 milyon konsol sattığını açıkladı. Bu rakam, PS5 satışlarının ne kadar hız kazandığını gösteriyor. Sony, geçtiğimiz temmuz ayında 40 milyondan fazla birim satıldığını duyurmuştu. Satışlardaki bu artışın, tedarik zinciri sorunları sonucunda mağazalarda daha az konsol bulunması ve sonrasında, bu sorunların çözülmesiyle artan PS5 mevcudiyetiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Jim Ryan, yaptığı açıklamada, “PS5 yolculuğuna katılan tüm oyuncularımıza minnettarız ve bu, lansmandan bu yana ilk kez tam bir PS5 konsol stoku ile karşılaştığımız tatil sezonu, bu yüzden bir tane almak isteyen herkes alabilecek.” dedi.

PlayStation 5 satışları: 50 milyon adetlik ivme

Financial Times tarafından belirtilen Ampere Analysis verilerine göre, PlayStation satışları bu yıl yüzde 65 artarak 22.5 milyon birime ulaştı. Bu, yüzde 18 ve yüzde 15 oranlarında düşüş gösteren Switch ve Xbox satışlarını geride bırakıyor. Bu durum, Sony’nin Mart 2024’e kadar 25 milyon konsol sevkiyatı yapma hedefine ulaşma yolunda olduğunu gösteriyor.

Sony’nin bu başarısı, özellikle tedarik zinciri sorunlarının üstesinden gelinmesi ve artan küresel talebin bir sonucu olarak görülüyor. PS5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, oyun severler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı ve bu son satış rakamları, konsolun popülaritesinin halen devam ettiğini kanıtlıyor. Yenilikçi özellikleri, gelişmiş grafikleri ve oyun deneyimi ile PS5, oyun dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER