Manşetler

Sony’nin şimdiye kadar sattığı PlayStation 5 sayısı 25 milyonu geçti

playstation 5 1440p
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony son finans raporunda geride kalan çeyrekte 3.3 milyon PlayStation 5 sattığını açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde de 3.3 milyon satan konsolun toplam satış sayısı da 25 milyonu geçmiş oldu.

Ancak genel tabloya bakıldığında işlerin Sony için tamamen yolunda gittiğini söylemek mümkün değil. Şirket 2022 mali yılı için kendisine 18 milyon PlayStation 5 satma hedefi koymuştu. Mali yılın altı ayı geride kalmışken şirket 5.7 milyon PS5 satabildi. Bir önceki mali yılın ilk altı ayındaki PS5 satış sayısı da 5.6 milyon seviyesindeydi. Kısacası Sony’nin yılın geri kalan 6 aylık dönemi için satışlarını ikiye katlaması gerekiyor.

Satılan PS5 sayısında bir değişim olmasa da, satış gelirindeki artış göze çarpıyor. Burada bir süre önce yapılan zammın etkili olduğunu belirtmek gerekiyor. Japon teknoloji devinin PS5 satışları sayesinde kasasına koyduğu para bir yıl önceye göre yüzde 12 oranında arttı ve 727 milyar yene (91,61 milyar TL) yükseldi.

Geçtiğimiz mali yılında 11.5 milyon PS5 satan Sony’nin bu yıl da benzer bir performans sergilemesi muhtemel görünüyor. Ancak yıl sonundaki satışların üretimin talebi karşılamasına bağlı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Talebin karşılanamaması sorunu PlayStation 5’i çıktığı günden bu yana etkiliyor. Sony mayıs ayında tedarik zincirindeki sorunların azalması sayesinde üretimde kapasiteyi artırabileceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 76.4 milyon olan oyun satış sayısı 62.3 milyona indi. Satılan oyunların yüzde 63’ünü dijital kopyalar oluşturuyor. PlayStation Plus’ın abone sayısındaki düşüş ise devam etti.

Birinci taraf oyun satışlarında düşüş bekleyen Sony, bu nedenle gelir beklentisini aşağı yönlü olarak revize etti. Şirket, mevcut tabloya rağmen önümüzdeki mali yılda 23 milyon PlayStation 5 satma hedefinde henüz değişikliğe gitmedi. Bu mali yıl için koyulan 18 milyon hedefine de dokunulmadı.

İLGİLİ HABERLER