Teknoloji

PlayStation 5 Pro’nun özellikleri ve çıkış tarihi sızdırıldı

playstation 5 pro

Microsoft’un oyun şefi Phil Spencer, şirketinin Xbox Series X ve S için nesil ortası bir güncelleme planlamadığını açıklamıştı. Konsol pazarındaki rekabetin diğer tarafında ise işler daha farklı ilerleyecek gibi görünüyor. Yeni bir habere göre; Sony, PlayStation 5 Pro için hazırlıklara başlamış durumda. Şirketin projeyi “Trinity” kod adıyla yürüttüğü söyleniyor.

Sony’nin seçtiği kod adının doğrudan bir Matrix referansı olduğunu belirtmekte fayda var. Şirket daha önce PlayStation 4 Pro için “Neo”, PlayStation VR içinse “Morpheus” kod adını kullanmıştı. Böylelikle Sony, Matrix serisinin ana karakterlerinin tamamına bir selam göndermiş oluyor.

Sony’nin Trinity projesi için çalışmalara 2022’nin başlarında başladığı söyleniyor. Daha önce çıkan bazı haberlerde şirketin PlayStation 5’in Pro versiyonundan vazgeçtiği de iddia edilmişti. Ancak bu yeni haber, söz konusu iddianın doğru olmadığını gösteriyor.

Pro model için yürütülen tek çalışmanın Trinity olduğu belirtilirken, demo etkinliklerinin de sürdüğü söyleniyor. Konsolun prototip versiyonlarının ise önümüzdeki kasım ayı itibarıyla stüdyolara gönderileceği belirtiliyor. Konsolun teknik özellikleri şu an için büyük ölçüde belirsizliğini koruyor.

PlayStation 5 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Yine de, bu durum konsola dair hiçbir şeyin bilinmediği anlamına gelmiyor. PlayStation 5 Pro’nun 30 WGP ve 1800 mts bellekle geleceği söyleniyor. Şirketin 4K çözünürlükte daha gelişmiş ve kararlı bir FPS deneyimi hedeflediği ve 8K çözünürlük için yeni bir performans planladığı belirtiliyor. Gelişmiş ışın izleme de PlayStation 5’in Pro versiyonuyla sunulacak özellikler arasında sayılıyor.

PlayStation 5 Pro’nun tanıtımı ve çıkışı içinse 2024’ün kasım ayı işaret ediliyor. Şirketin PlayStation 6’yı ise 2028’den önce çıkarması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER