Teknoloji

PlayStation 5 Pro’nun çıkış tarihi için yeni iddia

sony playstation 5 pro

PlayStation 5 Pro hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Yeni bir iddiaya göre, Sony oyun konsolunun Pro versiyonunu önümüzdeki nisan ayında duyuracak. Söz konusu iddia, Fransız internet sitesi Phonandroid tarafından gündeme getirildi.

Habere göre, yeni PlayStation 5 modeli ile mevcut seçenekler arasında bazı belirgin farklar olacak. AMD’nin yeni çipi sayesinde daha yüksek performans sunması beklenen Pro versiyonda daha gelişmiş bir soğutma sisteminin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Mevcut PlayStation 5’in soğutma sistemi konusunda son zamanlarda çeşitli eleştiriler gündeme gelmişti. Konsolun dik tutulduğu zamanlarda likit metal soğutma parçasının gerektiği şekilde işlemeyebildiği iddia edilmişti. Bu iddialar nedeniyle Sony’nin soğutma sisteminde değişiklik yapması ihtimal dahilinde görülüyor.

PlayStation 5 Pro hakkındaki iddialara temkinli yaklaşmakta fayda var

Yine de, PlayStation 5 Pro’nun nisan ayında tanıtılacağı iddiasına temkinli yaklaşmakta fayda var. Sony’nin bu veya gelecek yılın sonunda yeni PS5’i tanıtması daha akla yatkın görünüyor. Şirket, PlayStation 4’ün Pro versiyonunu standart versiyondan üç yıl sonra tanıtmıştı. PlayStation 5 de üçüncü yaşını kasım ayı itibarıyla dolduracak.

Buna ek olarak, PlayStation 5 stoklarında uzun süredir yaşanan sorunlar da yeni giderilmiş durumda. Dolayısıyla Sony’nin bir süre daha stok sorunu yaşamadan mevcut PlayStation 5 modellerini satmak istemesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER