Teknoloji

PlayStation 5 parçalarına ayrıldı, donanım ve tasarım detayları görüldü

playstation 5

PlayStation 5 önümüzdeki ay satışa sunulacak. Sony, yeni nesil oyun konsoluna dair önemli detayları duyurmuş olsa da, farklı paylaşımlarla yeni bilgiler vermeyi sürdürüyor. Şirket şimdi de PlayStation 5’in parçalarına ayrılmasını gösteren bir video yayınladı. Söz konusu video, yeni nesil oyun konsoluna dair bazı önemli detayları da gözler önüne seriyor.

Videoda ilk olarak PlayStation 5’in güçlü soğutma sistemi göze çarpıyor. Konsolun 120 mm. fanı her iki taraftan da hava çekiyor. Soğutucunun şekli ve hava akışı, işlev bakımından bir buhar çemberiyle aynı çizgide duracağını gösteriyor. PlayStation 5’te AMD’nin ürettiği sekiz çekirdekli işlemcinin üstünde termal arayüz materyali olarak ise likit metal tercih edilmiş.

PlayStation 5’e yeni bir SSD eklemenin çok zor olmayacağı da bu video sayesinde görülüyor. Kavisli beyaz panellerin ikisi de kolaylıkla yerinden çıkarılıyor ve böylelikle PCIe 4.0 tabanlı M.2 diskinin rahatlıkla yerleştirilebileceği SSD yuvası görülüyor. 825 GB kapasiteli dahili depolama alanını değiştirmek ise bu alan ana devreye entegre edildiği için mümkün değil. Beyaz paneller, toz yakalayıcıları temizlemek içn de yerinden çıkarılabiliyor.

PlayStation 5’in parçalarına ayrılması, işlemciye daha yakından bakmayı da mümkün kılıyor. 16 GB GDDR6 bellek ve özel SSD kontrolcüsü de videoda göze çarpanlar arasında bulunuyor. 350W kapasiteli güç sağlayıcısı da PlayStation 5’in kasasına entegre biçimde sunuluyor.

PlayStation 5 hakkında hâlâ bazı bilinmeyenler mevcut. Örneğin, konsolun kullanıcı arayüzü hâlâ görülmüş değil. Üçüncü tarafların yapacağı parçalara ayırma işlemlerimde daha ileriye gidilmesi muhtemel görünüyor. Ancak yayınlanan bu video da, Sony’nin tıpkı Microsoft gibi hızlıdan ziyade sessiz çalışan bir tasarıma odaklandığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER