Teknoloji

Yeni PlayStation 5 özelliği oyun ön izlemesi sayesinde ortaya çıktı

en iyi ps5 oyunları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Daha önce bilinmeyen bir PlayStation 5 özelliği, yeni yayınlanan bir oyun ön izlemesi sayesinde ortaya çıktı. WRC 9’un ön izlemesinde görülen “Activities” (Aktiviteler) isimli özellik, oyuncuların konsolun ana ekranı üzerinden oyundaki belli yarışlara erişmeyi sağlıyor. Kısacası oyuncunun menü içinde dolaşmasına gerek kalmıyor.

Söz konusu bilgi, Gamereactor sitesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Gamereactor ilgili içeriği daha sonra kaldırsa da, ekran görüntülerinin alınmasına ve sayfanın arşivlenmesine engel olamadı.

WRC 9’un ön izleme sürümü, oyunun PS4 ve Xbox One versiyonlarını satın alanların yeni nesil konsol versiyonlarına ücretsiz geçiş yapabileceğini de gösteriyor.

Sony’den şimdiye kadar Aktiviteler özelliği için detaylı bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirket bu tarz bir özelliğin ipucunu daha önceden vermişti.

PlayStation’ın baş sistem mimarı Mark Cerny, geçtiğimiz ekim ayında Wired sitesine verdiği röportajda PlayStation 5 için şu ifadeleri kullanmıştı: “Oyunlar daha hızlı başlatılacak olsa da, oyuncuların bunun için beklemeden oyunda ne olduğunu görebilmelerini istiyoruz. Multiplayer oyun sunucuları konsola hızlı şekilde katılmaya müsait gerçek zamanlı aktiviteler ekleyecek. Tek kişilik oyunlarda ise ana ekranda görevler ve bunların tamamlanmasıyla verilecek ödüllerle ilgili bilgiler görülebilecek. Bu seçimlerin hepsi arayüzde olacak ve oyuncular istediklerine anında geçiş yapabilecek.”

İLGİLİ HABERLER