EğlenceTeknoloji

PlayStation 5 oyunları için 4 Haziran’da etkinlik düzenleniyor

PlayStation 5 oyunları için 4 Haziran'da etkinlik düzenlen
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony gelecek perşembe günü, yani 4 Haziran tarihinde bir PlayStation 5 etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlik Türkiye saatiyle perşembe akşamı 23.00’te başlayacak. Sony, PlayStation 5’te oyunun geleceğine bir bakış sunacağını söylüyor.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan’a göre etkinlik, “bir saaten biraz daha fazla” sürecek ve PlayStation 5 bu yılın sonlarına doğru çıktığında oynanabilecek ilk oyunlara bakış imkanı sunacak.

Ryan, “PS5’e gelen oyunlar, dünyayı kapsayan yenilikçi stüdyolardan, sektördeki en iyileri temsil ediyor. Hem daha büyük hem de daha küçük, daha yeni ve daha köklü olan stüdyolar, donanımın potansiyelini gösterecek oyunlar geliştirmek için çok çalıştılar.” şeklinde konuştu. “Bu dijital gösterim bir saatten biraz daha fazla sürecek ve ilk kez hep birlikte heyecanı deneyimleyeceğiz.”

Son zamanlarda gelen haberler Sony’nin 3 Haziran tarihinde bir PS5 etkinliği düzenleyeceğini ve bu etkinliğinde temelde oyunlara odaklanacağını işaret ediyordu. Sony’nin bu etkinlikte PS5 oyun konsolu ile ilgili her detayı açıklaması beklenmiyor. İlerleyen haftalarda ve aylarda başka etkinlikler de planlanıyor. Ryan, “Bu, PS5 ile ilgili bilgi ve haber paylaşımı serimizin bir parçası ve önümüzdeki haftaki gösterimden sonra sizinle paylaşacak daha çok şeyimiz olacağından emin olabilirsiniz.”

Sony şimdiye kadar PS5 teknik özelliklerini, logosunu ve gelecek nesil oyun konsolu ile çalışacak yeni kablosuz kumandayı duyurdu. Ne var ki, henüz PlayStation 5 konsolunun kendisini göstermedi. 4 Haziran’daki etkinlikte gösterilip gösterilmeyeceğini de henüz bilmiyoruz.

PS5, 3.5 GHz’de ayarlanmış ve farklı frekanslarda da çalışabilen sekiz çekirdekli özelleştirilmiş AMD Zen 2 CPU barındıracak. AMD’nin RDNA 2 donanım mimarisini temel alan özelleştirilmiş bir GPU da bulunacak. 2.23 GHz’e ayarlanmış ve çeşitli frekanslarda da çalışabilecek bu işlemci 10.28 teraflop işlem gücü ve 36 işlem birimi gibi özellikler de barındırıyor.

Yeni PlayStation 5 donanımında özel SSD tasarımını önemli bir yer tutacak. Bu 825 GB depolama alanı ve 5.5 GB/s performans sunacak. Epic Games, yakın zamanda Unreal 5 teknoloji gösterimiyle PS5’te oyun deneyiminin nasıl olacağının işaretlerini verdi. Dinamik aydınlatma efektleri ve sinema tadında 8K görüntü unsurları gerçekten dikkat çekiciydi.

İLGİLİ HABERLER